Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Головне примирення - це примирення українців між собою, - Садовий

Представники обласної та міської влади Львова, дипломатичного корпусу, громадськості поклали лампадки до Пам'ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг-328». Опісля відбулась екуменічна панахида та громадське віче, під час якого виступили представники влади та ветеранських громадських організацій. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Головне примирення, яке нам треба досягнути, - це примирення українців між собою, щоб ми були єдині, щоб ніколи вороги не використовували нас. Війна між Україною і Росією зробила великий крок до примирення – сьогодні внуки ветеранів УПА спільно, пліч-о-пліч, з внуками солдат радянської армії, які воювали у Другій світовій війні, захищають Україну від ворога, від окупанта. Цей світ не є досконалий. Ми не знаємо, коли Божі закони переможуть на цьому світі і ми будемо жити в мирі. Ми повинні завжди дбати про нашу безпеки, ми завжди повинні бути сильними, бо на сильних ніколи не нападають, сильних бояться. Я бажаю усім нам великої сили духу, великої впевненості і великої віри в нашу справу, яку ми робимо», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Після виступів відбулась акція «Вінок пам’яті». Представники обласної та міської влади, дипломатичного корпусу, громадськості вшанували пам’ять полеглих в роки Другої світової війни, жертв національно-визвольної боротьби та розмістили символічні маки на схилі біля меморіального хреста.

У цей день на території Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбувся мистецький дитячий захід «Пам’ять про вчора і перемога сьогодні очима дітей» із залученням учнівської молоді та учасників АТО з родинами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ