Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Головнокомандувач ЗСУ заявив, що російські війська досі в Білорусі

Росія залишила своїх військових в Білорусії після завершення навчань "Захід-2017", незважаючи на обіцянку вивести їх. Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України (ЗСУ), генерал армії Віктор Муженко, - DW.

"У нас є інформація про те, що вони відкликали лише кілька підрозділів з оголошених 12,5 тисяч військових, з яких три тисячі були росіянами. Але насправді їх там було значно більше", - повідомив Віктор Муженко.

Він відзначив, що відкликання російських військ було лише імітацією. "Росія продемонструвала, і це було насамперед демонстрацією, повернення авіаційних підрозділів - вони знялися з аеродромів і полетіли до Росії. Але ми розуміємо, що 300-400 кілометрів для авіації - це відстань, яку можна подолати за дуже короткий час", - сказав він.

Нагадаємо, що навчання "Захід-2017" відбулися на території Білорусі та Росії з 14 по 20 вересня. Перед їх початком Москва запевнила НАТО, що маневри носять виключно оборонний характер. За даними міністерства оборони РФ, в навчаннях взяли участь до 12,7 тисячі військових, до 70 літаків і гелікоптерів, 680 одиниць бойової техніки, у тому числі близько 250 танків.

Після завершеннянавчань в Північноатлантичному альянсі (НАТО) заявили, що масштаби навчань були значно більшими, ніж було анонсовано. За даними НАТО, маневри проходили не тільки на території Білорусі, Калінінградської та Ленінградської областей РФ та в акваторії Балтійського моря, а також в Арктиці, на Далекому Сході, в Чорному морі неподалік від кордону з Україною, в Абхазії.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ