Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Головною причиною вчорашньої трагедії на Цитаделі є порушення правил безпеки — Роман Стецьків

Головною причиною нещасного випадку, який стався вчора під час ведення будівельних робіт на вул. Грабовського, 11 і в результаті якого загинули троє будівельників і ще троє потрапили до лікарні, є порушення правил техніки безпеки. Про це «Гал-info» повідомив начальник інспекції архітектурно-будівельного контролю Львова Роман Стецьків.
Нагадаємо, що там проводиться будівництво готелю, замовником якого є ТзОВ «Галицька цитадель». Будівництво проводить Самбірський завод металооснастки, який, за словами Романа Стецьківа, і мало забезпечити техніку безпеки на будівництві.
Цікаво, що як повідомляють львівські електронні ЗМІ, директором «Галицької цитаделі» є син Романа Стецьківа — Андрій Стецьків.
Як зазначив Роман Стецьків, будівництво ведеться цілком законно, оскільки є всі документи, необхідні для видачі договору.
Нагадаємо, за попередньою інформацією, у Львівській області створено спеціальну комісію з розслідування цього нещасного випадку.
12 листопада зранку, близько дев’ятої тридцяти, у Львові на вулиці Грабовського сталася трагедія. Під час проведення реставраційно-реабілітаційних робіт споруди «Східної вежі» (Цитаделі) відбувся обвал елементу металевої конструкції склепіння внутрішнього колодязя будівлі на пристосоване риштування (цегляну будівлю округлої форми висотою 30 – 40 м пристосовували під готельний комплекс).
Шестеро робітників, котрі на цей момент перебували на риштуванні, впали у внутрішній колодязь. Троє із шести чоловіків загинули на місці події, ще троє каретами швидкої медичної допомоги доправлені в реанімаційне відділення Львівської лікарні швидкої медичної допомоги у важкому стані. Вік робітників у межах 21-го – 35-ти років.
Подія отримала статус надзвичайної місцевого рівня. За фактом прокуратура м. Львова порушила кримінальну справу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ