Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Головний архітектор Львова не хоче, щоб Міст Небесної сотні став скандалом рівня пам'ятника А.Шептицькому

Цього року 1 квітня у Львівській міській раді оголосять архітектурний конкурс щодо вшанування Героїв Небесної Сотні, а до того часу треба сформувати і оголосити умови цього конкурсу. Є пересторога, що проект може закінчитися скандалом подібним до того, що зчинився довкола будівництва пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому. Про це в відео-інтерв'ю Гал-інфо розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Відтак, головний архітектор остерігається, щоб з цього процесу не зробили політику, адже це болюча тема для родин Героїв.

«Був оголошений конкурс на ідею. Три ідеї стосувалися  громадського простору. Зокрема, були ідеї, пов’язані з будівництвом мосту. Міст має бути там, де є ландшафт. Ми бачимо це на Гетьманських валах - від Порохової вежі в бік вул. Максима Кривоноса, щоб він переходив  на нижні тераси Високого Замку. Автором ідеї була Віра Савченко. Ми розуміємо, що проектувати міст має архітектор та інженер-конструктор. На цій ділянці перед будівництвом мосту треба провести археологію, бо це низ Високого Замку», - сказав Юліан Чаплінський.

Пересторога ж головного архітектора полягає у тому, що родинами Героїв Небесної Сотні можуть почати маніпулювати.

«Ми не хочемо йти шляхом встановлення чергового ангела чи хреста, але й повторити практику громадських слухань, які потім закінчаться скандалом, як у Києві, теж не хочеться», - сказав він.

За його словами, наразі складно сказати, чи підтримують проект будівництва моста родини загиблих: «Виглядає так, що я комусь щось нав’язую, а я не хочу нав’язувати. Тому я хочу, щоб не було скандалу, а це означає, що слід знову і знову зустрічатися з родинами і почути чітко, як вони бачать цей проект».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ