Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голову Громадської ради ЛОДА пропонують на посаду керівника Медицини катастроф

Учора, 19 вересня, у Львівській обласній раді відбулась зустріч представників галузі охорони здоров’я Львівщини щодо проведення конкурсу на заміщення посади генерального директора комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Присутні запропонували розглянути кандидатуру Степана Середи, керівника громадської ради при Львівській ОДА, а в недавньому минулому – учасник АТО у складі добровольчого батальйону «Азов». Про це повідомив журналіст Гал-Інфо.

Офіційно конкурс на посаду керівника медицини катастроф оголосили іще 9 вересня, втім поки що ніхто так і не подав документи. Зрештою, остаточний термін подачі документів 10 жовтня.

«Бажаючих немає і тому ми сьогодні зібрались, щоб вирішити, як виходити із цієї ситуації. Процес об’єднання двох установ застопорився, проте хочу наголосити, що думку колективу ми обов’язково почуємо», - зазначив Олександр Ганущин, голова Львівської обласної ради.

На керівника Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги оголошено конкурс

Як стверджує Богдан Чечотка, керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, колектив Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також колектив Львівської станції швидкої медичної допомоги не довіряють своїм керівникам. 

Присутні зазначили, що очолити Медицину катастроф на Львівщині може Степан Середа, що є керівником Львівського обласного фізкультурно-лікувального диспансеру, а в недавньому минулому – учасник АТО у складі добровольчого батальйону «Азов». Нині Степан Середа є також головою Громадської ради при Львівській ОДА. 

Громадську раду при Львівській ОДА очолив Степан Середа

Втім очільник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб розкритикував думку присутніх про те, що нового керівника повинен обирати колектив Швидкої медичної допомоги. «Як показує практика, обирати будуть медсестри, а лікарів у відсотковому відношенні є менша кількість, тобто обирають ті, хто не розуміє процесу в цілому. Я б на таке не покладався», - зазначив він.

Згодом журналістів, присутніх на обговорені, попросили вийти. Подальше обговорення кандидатури на посаду директора комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» відбувалось за закритими дверима.

Директора Служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Львівській області хочуть посунути?

Зазначимо, документи на конкурс з заміщення вакантної посади Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги можна подати до 10 жовтня.

Також нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства в усіх областях України ще на початку цьогго року мала бути створена одна ситема екстрено медичної допомого, однак на Львівщині цей процес розтягнувся майже на ріке. Отож, у львівській області на на місці Станції екстреної медичної допомоги м. Львова, Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та станції швидкої допомоги у м. Дрогобичі планується зробити єдиний Центр медицини і катастроф з новою вакантною посадою в.о. директора.

Таку реорганізацію розкритикував чинний очільник Служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Львівській області Юрій Пацюрко.

«Перш за все, я вважаю, що ця реорганізація є просто недоречною. Яка доцільність створення нового юридичного підрозділу, якщо вже є існуючий на сьогодні, який успішно працює понад два роки.

Тут почнеться масове звільнення, а потім переведення на інші посади. Я впевнений, що певна частина людей не буде переведена у зв’язку із скороченням штатної чисельності. 20 % людей після цієї реорганізації залишаться без роботи», - зазначив Юрій Пацюрко.

Відтак він пов`язує бажання провести реорганізацію та створити нову структуру з бажанням привести на посаду директора нового керівника. «Як на мене, то первинно розглядається питання скорочення директора Служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і переведення на цю посаду нової особи. Гадаю, що це є основна їхня ціль. Вони хочуть зробити відкритий конкурс на призначення нового керівника служби. От для того і створюють нову службу із новими вакансіями», - Юрій Пацюрко.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ