Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Голови делегацій країн-учасниць поділилися враженнями від підготовки до Євробачення в Києві

Сорок два представники країн-учасниць Євробачення-2017 відвідали Київ, щоб познайомитись з командою організаторів та оцінити процес підготовки до міжнародного пісенного конкурсу. Більшість голів іноземних делегацій вперше побували в Україні, але враження, які залишив по собі цей візит були лише найкращі. Про це йдеться на сайті UА: Перший.

Ян Борс (Jan Bors), Чехія

Я приємно вражений своїм першим візитом до Києва. Столиця України неймовірно красива. Мені тут сподобалось.

Попереду ще багато роботи з підготовки до Євробачення, але після знайомства з командою я впевнений, що організатори впораються чудово. Міжнародний виставковий центр – вдала арена для шоу. Фактично там немає меж для фантазії, нема кордонів. З іншого боку, роботи багато, бо сцену треба побудувати з нуля.

Міжнародний пісенний конкурс дійсно важлива подія. Сорок три країни зберуться разом в Києві. Різні країни, різні культури і мови – це буде справжнє свято розмаїття.

Карла Бугало Тріндад (Carla Bugalho Trindade), Португалія

Міжнародний виставковий центр – чудова арена для Євробачення, бо дуже функціональна: там є все, що потрібно для такого шоу. Сподіваюсь, забудова пройде вдало.

Ми чули багато новин про зміни менеджменту, про нових людей в команді організаторів і хвилювались. Проте під час цього візиту до Києва ми познайомились з ними і всі сумніви зникли. Підготовка до конкурсу проходить чудово. А всі делегації дуже раді нарешті відвідати Україну. Євробачення об’єднує людей, єднає всі країни Європи. З нетерпінням чекаю грандіозного шоу в травні.

Матеуш Грзесінскі (Mateusz Grzesiński), Польща

Я вперше в Києві, але вже бачу багато подібностей з Польщею. Щоправда українська столиця здається мені більшою, ніж польська. Київ – дуже велике місто, але й дуже красиве. Гостям міжнародного пісенного конкурсу тут сподобається. Думаю, Євробачення – найприємніший спосіб популяризувати якусь країну. Це шанс зробити її справжнім брендом. І саме таку можливість надає міжнародний пісенний конкурс.

Марі Рубергер ( Mari Ryberger), Швеція

З досвіду минулорічного Євробачення в Стокгольмі я знаю наскільки непросто підготувати шоу міжнародного рівня. Під час візиту до Києва я переконалася, що українська команда організаторів чудово впорається з цим завданням. Мені дуже сподобався Міжнародний виставковий центр, адже це чудове місце для шоу, де достатньо простору для сцени. Таку арену можна дуже добре облаштувати. Мені також сподобався сам Київ. Столиця України красива, тут багато цікавих туристичних місць, тож я з нетерпінням чекаю травня, щоб повернутись сюди знову.

Нагадаємо, що 62-й за ліком міжнародний пісенний конкурс Євробачення навесні 2017 року прийматиме столиця України. Свою участь у конкурсі підтвердили 43 країни. Така рекордна кількість учасників за всю історію Євробачення повторювалася лише двічі – у 2008-му і 2011 роках. Головною ареною пісенного конкурсу обрано Міжнародний виставковий центр. Півфінали Євробачення-2017 у Києві відбудуться 9 та 11 травня, фінал – 13 травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ