Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Google оскаржив штраф Єврокомісії у 2,42 мільярда євро

Google подав апеляцію до Європейського суду на рішення Єврокомісії про накладення штрафу у розмірі 2,42 мільярда євро. Штраф був накладений через нібито зловживання домінуючим становищем на ринку пошуковиків, - DW.

Американський інтернет-гігант Google, який входить у холдинг Alphabet Inc., подав до Європейського суду апеляційну скаргу на рішення Європейської Комісії (ЄК) про накладення штрафу на Google у розмірі 2,42 мільярда євро. Про це у понеділок, 11 вересня, повідомили агентства dpa та AFP, посилаючись на власні джерела у Європейському суді.

Брюссель наклав на Google штраф наприкінці червня 2017 року. Причиною стало те, що компанія, на думку ЄК, зловживала своїм домінуючим становищем на ринку пошуковиків, просуваючи свій сервіс порівняння цін Google Shopping. Цей штраф став рекордним за розміром, накладеним коли-небудь Єврокомісією.

У ЄК у відповідь на інформацію про те, що Google подав апеляцію на це рішення, заявили, що готові захищати свою позицію у суді.

Як зазначає агенція dpa, у Європейському суді лише підтвердили факт подачі апеляції інтернет-гігантом, не надавши при цьому жодних деталей позову. Підтвердили факт подання позову і у Google, проте також не повідомили жодних подробиць.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ