Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Горбатюк: Рішення Інтерполу по Януковичу буде оскаржуватись

Начальник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ С.Горбатюк підтвердив, що Комісією з контролю за файлами Інтерполу на сесії в період 27 лютого 3 березня 2017 року прийнято рішення про видалення файлів Інтерполу щодо червоної картки розшуку, тобто про зняття з міжнародного розшуку підозрюваного В.Януковича.

​Він повідомив, що інформація з цього приводу надійшла до правоохоронних органів України наприкінці квітня 2017 року. При цьому органи Інтерполу попередили про конфіденційність наданої інформації і заборону розголошення її деталей.

​Водночас, за його словами, прийняття такого рішення мотивоване саме наявними недоліками українського законодавства щодо обрання запобіжного заходу стосовно розшукуваних осіб та статусу підозрюваного.

​На сьогоднішній день висновки Інтерполу опрацьовуються, за наслідками чого буде прийняте рішення щодо подальших дій і, зокрема, можливого внесення змін до діючого законодавства.

​С.Горбатюк підкреслив, що зняття з міжнародного розшуку В.Януковича відбулося не з причин недоліків слідства чи допущених порушень слідчими органами. Він також повідомив, що відповідне рішення буде оскаржене.

Як відомо, на запит слідчих Генеральної прокуратури України Інтерпол оголосив колишнього Президента України В.Януковича у розшук у кримінальному провадженні за його підозрою у розтраті коштів, виділених на будівництво телекомунікаційної лінії спеціального зв’язку під час приватизації ВАТ «Укртелеком».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ