Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Готується низка законопроектів, спрямованих на підтримку вимушених переселенців

Готується низка законопроектів, спрямованих на підтримку вимушених переселенців - Уповноважений Президента

Для влади важливо створити максимально сприятливі умови для інтеграції переселенців у нових реаліях, заявила Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко.

Під час "круглого столу" на тему "Гарантії прав у сфері освіти на Донбасі", де було презентовано законопроект про гарантії права на освіту в зоні проведення антитерористичної операції, І.Геращенко повідомила: згідно офіційної інформації Департаменту з надзвичайних ситуацій, з територій, підконтрольних бойовикам, були змушені виїхати більше 458 тисяч громадян. Крім того, близько 20 тисяч осіб виїхали з Автономної Республіки Крим. "Тобто, більше 470 тисяч осіб стали вимушеними переселенцями, фактич о кожен сотий громадянин України потрапив у складні обставини", - констатувала вона.

Президент України, який днями підписав Закон про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб, доручив Уряду створити всі умови і активно співпрацювати з новообраним Парламентом, Уповноваженим Президента, щодо питань, які стосуються тимчасових переселенців, гуманітарних проектів і проблем у зоні АТО, підкреслила Ірина Геращенко.

Вона також зазначила, що надзвичайно актуальними залишаються питання освіти, медицини як у зоні проведення АТО, так і для переселенців за її межами. За словами Уповноваженого Президента, сьогодні новообрані депутати VIII скликання вже почали розробку низки законопроектів для вирішення цих проблем.

"Зараз ми готуємо низку ініціатив, законопроектів, які будуть направлені саме на вирішення проблем медицини, освіти і надання допомоги тим людям, які сьогодні опинилися в такій непростій ситуації у зв'язку з проведенням АТО і подіямі на Донбасі", - сказала І.Геращенко.

"Сьогодні на тій території, яка знаходиться під контролем бандитів, бойовиків, на жаль, ми не можемо гарантувати забезпечення елементарних прав людини. Але влада думає, дбає про тих дітей, що там навчаються, як їм потім отримати вищу освіту, що буде з їх дипломами і атестатами і як сприяти дітям з цих територій в отриманні повноцінної освіти", - додала вона.

Уповноважений Президента також повідомила, що до вирішення зазначених питань сьогодні активно залучається світова спільнота. "Потрібно разом вирішувати ці питання, тому що для України це надзвичайно важкий виклик, і ми несемо непомірний тягар вирішення проблем людей, які стали вимушеними переселенцями", - наголосила Ірина Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ