Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ГПУ готує подання на депутатів Бакуліна і Вілкула

Генеральна прокуратура України має намір внести у Верховну Раду подання на зняття депутатської недоторканності з народних депутатів від "Опозиційного блоку" Євгена Бакуліна і Олександра Вілкула, повідомив генпрокурор Юрій Луценкожурналістам.

"У рамках справи по нафтобуровим вишкам свідчення Олександра Кацуби дають нам повну можливість готуватися до притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Бакуліна", - сказав генпрокурор.

Також Луценко заявив про плани підготувати подання на Олександра Вілкула у зв'язку з виявленням фіскальними органами факту ухилення від сплати податків.

"Була призначена позачергова документальна перевірка його (Вілкула, – ред.) податкових справ. Вона встановила розбіжності між тим, що було сплачено з тим, що потрібно було сплатити...", - заявив генпрокурор.

За словами Луценка, після отримання документів з Дніпровської ДФС, прокуратура зареєструє виробництво і за час літніх канікул парламенту підготує всі необхідні матеріали.

Раніше Юрій Луценко повідомив, що колишній заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Олександр Кацуба пішов на угоду зі слідством і дав свідчення на діючих депутатів у справі про "вишки Бойка".

5 липня у Державній фіскальній службі заявили, що член парламентської фракції "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул у 2015 році не сплатив 19 мільйонів 600 тисяч грн податків і зборів.

Як повідомлялося, 21 червня спікер Верховної Ради Андрій Парубій направив до регламентного комітету парламенту п'ять подань генерального прокурора щодо притягнення до відповідальності народних депутатів Євгена Дейдея ("Народний фронт"), Олеся Довгого ("Воля народу"), Андрія Лозового ("Радикальна партія"), Борислава Розенблата ("Блок Петра Порошенка") і Максима Полякова ("Народний фронт").

Щодо Дейдея і Лозового зареєстровані кримінальні провадження про незаконне збагачення, Довгий є ключовим фігурантом розслідування про земельні махінації екс-мера Києва Леоніда Черновецького. Розенблатом і Поляковим НАБУ займається в рамках розслідування так званої "бурштинової справи".

29 червня генпрокурор Юрій Луценко направив до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна. Його підозрюють у земельних махінацій, здійснених на посаді міського голови Харкова.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ