Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ГПУ оголосила про підозру екс-міністру оборони Єжелю

Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури склала повідомлення про підозру колишньому міністру оборони України за неналежне виконання службових обов’язків. Про це повідомляє у п'ятницю прес-служба ГПУ.

Зазначається, що недбалість мала місце під час погодження у 2011 році переліку військового майна Збройних Сил України, що підлягає відчуженню.

У подальшому це призвело до неправомірного відчуження двох важких стратегічних бомбардувальників ТУ-95МС суб’єкту підприємництва, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді матеріальних збитків державі в особливо великому розмірі на суму понад 24 мільйона гривень.

Під час досудового розслідування встановлено місцезнаходження повітряних суден та їх комплектуючих, на них накладено арешт, чим попереджено подальшу реалізацію літаків та їх комплектуючих до Російської Федерації.

Як відомо, Єжель очолював Міністерство оборони з 11 березня 2010 по 8 лютого 2012 року за часів екс-президента Віктора Януковича.

У квітні 2013 року Янукович призначив його послом у Білорусі.

В 2015 році президент Петро Порошенко відкликав Єжеля з посади посла у Мінську.

У Генпрокуратурі повідомляли, що розшукують Єжеля як підозрюваного у справі про розтрату державних грошей, але він втік у Білорусь. У квітні 2015-го білоруська прокуратура відмовилась відповідати на запит ГПУ щодо того, чи справді Єжель лікується у Мінську.

ГПУ пред'явила йому підозру в межах розслідування кримінальних проваджень, що стосуються знищення тилового забезпечення української армії.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ