Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ГПУ повідомила про підозру Арбузову - через "прихватизацію" "Укртелекому"

У Генеральній прокуратурі України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами невиконання покупцем пакету акцій ВАТ «Укртелеком» – ТОВ «ЄСУ» умов приватизації щодо: перше - створення виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення (далі – ТМСП), друге- незаконного фінансування упродовж 2012 – 2013 років створення ТМСП за рахунок коштів Державного бюджету України, третє - приватизації 92% державного пакета акцій ВАТ «Укртелеком» за заниженою вартістю. Повідомили в ГПУ.

У кримінальному провадженні складено та у передбачений законом спосіб направлено повідомлення про підозру колишньому Першому віце-прем’єр-міністру України С. Арбузову у вчиненні незаконного фінансування упродовж 2012 – 2013 років створення ТМСП за рахунок коштів Державного бюджету України в сумі 220 млн грн за ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На даний час вирішується питання про оголошення С. Арбузова у міжнародний розшук та обрання йому судом запобіжного заходу.


.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ