Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ГПУ проводить обшук в будівлі "Укрзалізниці"

Генеральна прокуратура проводить обшук в будівлі "Укрзалізниці" для фіксації фактів розкрадання великої суми коштів. Про це повідомив Лівий берег з посиланням на Інтерфакс-Україна, який цитує заступника начальника відділу процесуального керівництва ГПУ Олександра Цилюрика.

"Зараз у будівлі "Укрзалізниці" співробітниками ГПУ проводяться слідчі дії, йде обшук з метою фіксації кримінального правопорушення, яке стосується розтрати коштів ПАТ в особливо великих розмірах. Одному з керівників локомотивного господарства оголошено підозру, але оскільки він відсутній, повідомлення про підозру передано одному з членів правління", - сказав він в ефірі телеканалу NewsOne.

Цилюрик уточнив, що в кримінальному провадженні вивчаються розкрадання на сотні мільйонів гривень, а в рамках оголошеної підозри фігурує сума в 12 млн грн.

Також він уточнив, що підозру висунуто одному із заступників департаменту локомотивного господарства, проте імені не назвав.

"В епізоді, щодо якого висунуто підозру, була закуплена за сприяння вказаного керівника у юридичної особи продукція неналежної якості, яка не могла бути використана в ремонті", - сказав Цилюрик, додавши, що ці закупівлі відбувалися у 2015-16 роках.

За його словами, підозрюваний виїхав у термінове відрядження, тому членам правління УЗ вручена повістка про необхідність явки підозрюваного в ГПУ, де будуть вестися подальші слідчі дії.

Він також зазначив, що "Укрзалізниця" і голова правління Войцех Бальчун сприяють слідству: надають необхідні документи, не створюють жодних перешкод.

Згідно з даними веб-сайту "Укрзалізниці", заступниками начальника зазначеного департаменту є Ігор Режило і Віктор Лесик.

ukr.lb.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ