Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

«ГПУ та СБУ шиє нам кримінальну справу", – Роман Баховський

«ГПУ та СБУ шиє нам кримінальну справу за нібито заниження митної вартості. Я кажу впевнено та відповідально: на Одеській митниці не було корупції і масштабних порушень!», – повідомив екс-керівник «Відкритого митного простору» Роман Буховський під час брифінгу щодо обшуків у його помешканні.

Роман Баховський підтвердив, що напередодні до нього завітали з обшуком представники Генпрокуратура та СБУ.

За його словами, працівники СБУ та Генеральної прокуратури одночасно прийшли до помешкань його батьків, бабці та до нього додому. Слідчі керувалися ухвалою суду Печерського суду Києва. Обшуки тривали близько 5-6 годин. За результатами обшуку в квартирі Романа Баховського вилучили два мобільних телефони і ноутбук.

«Якийсь суддя Іванов, славнозвісного Печерського суду, ухвалив провести обшуки та вилучити всі можливі засоби зв’язку, флешки, а також скульптури, книги, марки, раритетні картини та інший нон-сенс! За їх словами, у мене в записниках та мобільних пристроях відбулося обговорення злочинних дій», – додав він.

Баховський зазначив, що паралельно обшукували всіх, хто брав участь в проведені реформ на Одеській митниці, зокрема квартиру екс-керівниці митці Юрії Марушевської, її колишнього першого заступника Семена Кривоноса.

Він розповів, що у кримінальному проваджені, яке готує ГПУ, вказано про завдання шкоди державі на  суму 6,9 млн грн: «Під час керівництва Юлії Марушевської на митниці було прийнято систему доручень, яка передбачає оформлення за цінною в контракті товарів з низьким рівнем ризику. Це стосується, наприклад, товарів з розвинутих країн, імпорту обладнання або сировини. Практика оформлення за цінною в контракті використовується в Усьому цивілізаційному світі. Завдяки їй нам вдалося знизити час оформлення товарів до 1 години. Коли ці доручення оскаржували у суді, то суд признав їх достовірними і такими, що не порушують законодавство».

Додамо, що 8 лютого 2107 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Матійчук Г.О. надав дозвіл на обшук приміщення, де наразі проживає Роман Буховський.

8 лютого 2107 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Матійчук Г.О., при секретарі Іванові Г.Д., за участі слідчого в особливо важливих справах першого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Субботіна В.О., розглянувши у закритому судовому засіданні в приміщені суду м. Києва клопотання про надання дозволу про проведення обшуку, ухвалив дозвіл на проведення обшуку у будинку, в якому мешкає Баховський Р.І.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ