Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ГПУ закрила щодо Єфремова справу про розпалювання міжнаціональної ворожнечі

Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження протиколишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова, відкрите за підозрою в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду від 24 березня, повідомляють Українські Новини.

У тексті документа зазначено, що 16 лютого прокурор Валерій Зимогляд закрив кримінальне провадження проти Єфремова в зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину, передбаченого ч.3 ст.161 Кримінального кодексу (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, тобто розпалювання міжнаціональної ворожнечі, що спричинило тяжкі наслідки)

У зв'язку з цим захист екс-депутата звернувся до суду з проханням повернути заставу 60,9 тис. гривень, внесену дружиною Єфремова.

Суд звернув увагу, що провадження закрито за реабілітуючими обставинами, і повернув заставу.

Прокурор проти повернення застави не заперечував.

Нагадаємо, що Єфремов також проходить у справі про прийняття "диктаторських законів" 16 січня 2014 (статті 364 і 366 Кримінального кодексу). Разом з ним у справі проходять ще кілька колишніх депутатів, в тому числі регіонал Олександр Стоян і комуніст Сергій Гордієнко.

Справа розглядається в Солом'янському райсуді Києва.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ