Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ГПУ знову програла суд Лукаш і має про це всім розповісти

Печерський райсуд Києва зобов'язав Генпрокуратуру спростувати інформацію про оголошення в міжнародний розшук екс-міністра юстиції Олени Лукаш. Про це вона написала на своїй Facebook-сторінці.

"Щойно Печерським райсудом Києва задоволено мій позов до Генеральної прокуратури про визнання недостовірною інформації, поширеної ГПУ на брифінгу після мого "блискучого" затримання на кухні", - повідомила Лукаш, оприлюднивши копію судового рішення від 24 листопада.

Таким чином, суд визнав недостовірною інформацію, оприлюднену колишнім спікером ГПУ Владиславом Куценком про оголошення Лукаш у міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

Суд зобов'язав Генпрокуратуру протягом 10 днів спростувати цю інформацію на офіційному сайті відомства, а Куценка – написати про це на своїй сторінці на Facebook.

Також Генпрокуратура повинна сплатити судовий збір в розмірі 1,46 тис. гривень.

Рішення може бути оскаржене в Апеляційному суді Києва.

5 жовтня Апеляційний суд Києва у повному обсязі задовольнив апеляційну скаргу екс-міністра юстиції часів Януковича Олени Лукаш. Йдеться про надання Генпрокуратурою в березні 2014 року Раді ЄС даних для застосування санкцій проти екс-чиновників. У цей список потрапила і Лукаш – як вона стверджує, незаконно.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ