Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Графік водопостачання у центрі Львова розширили до 18 годин на добу

Після встановлення 6-ти нових насосів гданської фірми „Grundfos” на насосній станції „Сокільники”, економічний ефект від зменшення енергоспоживання становитиме близько 5 тис. кВт год/добу. Про це „Гал-info” повідомили в прес-службі Львівської міської ради.
На реконструкцію насосної станції „Сокільники” витрачено понад 6,5 млн грн з коштів позики Світового банку. Тут провели заміну електронасосного обладнання, технологічних трубопроводів, запірної, водомірної апаратури та виконали будівельно – монтажні роботи. Завершення робіт дало змогу комунальному підприємству „Львівводоканал” покращити водопостачання міста - до 18 год на добу розширити графік подачі води у центральну частину Львова.
Нагадаємо, що впродовж року на насосній станції „Сокільники” тривали роботи з заміни морально застарілого та фізично зношеного обладнання.
Насосна станція 3 підйому „Сокільники”, введена в експлуатацію у 1978 році, щоденно подає у місто понад 90 тис. м. куб. води з водозабору „Стрий”.
 Загалом же в межах проекту „Водопостачання і каналізації міста Львова”, який фінансується Світовим банком, урядом Швеції та Львівською міською радою завершилась реконструкція 9- ти насосних станцій комунального підприємства „Львівводоканал”.
 Упродовж 3-х років тривали роботи з встановлення енергоощадного насосного обладнання на станціях  „Великополе”, „Кривчиці”, „Глинна Наварія”, „Кам’яноброди”, „Зарудці”, „Будзень-2”, „Карачинів”, „Воля Добростанська”, „Сокільники”.
Проект “Водопостачання та каналізації міста Львова” реалізовується з лютого 2003 року. Загальний бюджет Проекту - 40,8 млн. дол. США:
позика Світового банку – 24,25 млн. дол.;
грант Шведського уряду – 48,0 млн. шведських крон (~6,0 млн. дол.);
місцеві кошти – 10,55 млн. дол.
Виконання проекту передбачає: створення системи зонування міської водопровідної мережі; реконструкцію насосних станцій; заміну першочергових аварійних трубопроводів для створення зон тиску; реконструкцію каналізаційних очисних споруд та головної каналізаційної насосної станції.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ