Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Гран Прі Азербайджану: Хемілтон впевнено взяв поул

Льюіс Хемілтон розгромив своїх конкурентів у кваліфікації на трасі в Баку, залишивши далеко позаду Валттері Боттаса та дві Ferrari, - ua.motorsport.com.

Хемілтон на крилах

У першій частині кваліфікації фаворити незвично виконали декілька швидких спроб на одному комплекті Supersoft. Першу перестрілку виграв Льюіс Хемілтон з найкращим часом вікенду - 1.41,983.

Програш інших був доволі значним - Макс Ферстаппен програв півсекунди, трохи більше поступився Кімі Райкконен, а Даніель Ріккардо, Себастьян Феттель та Валттері Боттас - близько секунди. На четвертому командному місці опинилася Force India: Естебан Окон та Серхіо Перес програли більше секунди.

Боротьба за вихід до Q2 точилася між гонщиками Haas, McLaren та Sauber. Ще до початку сесії стало зрозуміло, що Джоліон Палмер не зможе взяти участь у кваліфікації, тому він зайняв 20-те місце. Тому рятівних місць у Топ-15 було цілих два - їх зайняли Кевін Магнуссен та Паскаль Верляйн.

16-м став Фернандо Алонсо, який програв Верляйну лише дві сотих секунди та не пройшов до Q2. Також припинили боротьбу Ромен Грожан, Маркус Ерікссон та Стоффель Вандорн.

Хемілтон знову лідирує

У другій частині кваліфікації Хемілтон ще більше пришвидшився та з часом 1.41,275 не залишив жодного шансу конкурентам. Цього разу його найближчим переслідувачем з відставанням у шість десятих став Феттель, якому довелося виїжджати на дві серії спроб.

Позаду ж лідерів чемпіонату опинилися Ферстаппен, Райкконен та Ріккардо, які досить небагато програли німецькому гонщику.

Боротьби за вихід у Q3 фактично не вийшло. Команди Williams та Force India мали величезну перевагу над переслідувачами та без особливих проблем пройшли до Топ-10. Що цікаво, у Q2 найкращим з них став Ленс Стролл.

У Q2 припинили боротьбу Данііл Квят, Карлос Сайнс, Кевін Магнуссен, Ніко Хюлькенберг та Паскаль Верляйн.

Домінація Хемілтона

У фінальному сегменті першу спробу серед лідерів виграв Боттас, який проїхав коло за 1.41,274. Хемілтон через помилку в останньому повороті програв йому півтори десяті.

Конкурентам знадобилося декілька спроб, щоб спіймати високий темп. Ферстаппену вдалося це зробити - Макс наблизився до лідерів на відстань шести десятих, а ось кола інших були перервані через зупинку Ріккардо посеред траси. На трасі за три хвилини до завершення сесії з'явилися червоні прапори - якраз перед цим на п'яте місце проскочив Окон, який випередив Феттеля.

Тому останні хвилини сесії виявилися дуже напруженими. До того ж, у гонщиків було лише одне коло для прогріву гуми.

Другу спробу серед пілотів Mercedes виграв вже Хемілтон, який проїхав коло за дивовижні 1.40,583. Боттас програв йому понад чотири десятих.

На другому ряді опинилися дві Ferrari - Райкконен випередив Феттеля, а той - Ферстаппена. Невдачею Ріккардо скористалися дві Force India: Перес став 6-м, а Окон - 7-м. Також випередили Даніеля дві Williams - Стролл знову переграв Массу.

ua.motorsport.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ