Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Гран Прі Монако: Феттель та Райкконен приносять дубль Ferrari

Себастьян Феттель завдяки довшому першому відрізку переграв Кімі Райкконена, а третім опинився Даніель Ріккардо, який також скористався своїм стратегічним рішенням. Звіт гонки від ua.motorsport.com.

Старт без сюрпризів

На старті гонки у групі лідерів великих змін не відбулося. Валттері Боттас рушив з місця трохи краще за Себастьяна Феттеля, проте до першого повороту був занадто короткий відрізок і цією перевагою він не скористався.

Таким чином, володар поулу Кімі Райкконен зберіг за собою першу позицію та повів за собою пелотон. У Топ-10 відбулася лише одна зміна: на 9-му місце з 11-го вийшов Кевін Магнуссен, а Льюіс Хемілтон обійшов на старті Стоффеля Вандорна та став 12-м.

Ferrari підвищує темп

Райкконен впевнено повів за собою гонку, а Феттель залишався поруч - німець програвав не більше двох секунд. Згодом Себастьян трохи наблизився до напарника, у той час як третій Боттас почав відставати і вже за 15 кіл програвав Кімі більше п'яти секунд.

На 16-му колі відбувся перших схід - на боліді Renault Ніко Хюлькенберга згорів двигун. За коло був і перший піт-стоп у Топ-10: у Серхіо Переса було пошкоджене переднє антикрило, тому команда Force India покликала його в бокси. Звісно, мексиканцю поставили Supersoft до кінця дистанції.

З 20 по 30 коло у боротьбу лідерів серйозно втрутилися колові. Райкконену не вдавалося швидко їх обігнати, тому до нього та Феттеля на півтори секунди наблизився Боттас. Проте згодом дует Ferrari знову відірвався від пілота Mercedes.

Переворот

Але ключовим фактором у гонці була перша серія піт-стопів. Спокій в гонці порушив Макс Ферстаппен, який відставав від Боттаса лише на півтори секунди. Нідерландець зупинився на 33-му колі, тому Боттасу і слідом лідеру Райкконену довелося на це реагувати.

У свою чергу це відкрило шлях Феттелю та Ріккардо. Вони залишилися на трасі ще на декілька кіл та підвищили свій темп у порівнянні з напарниками. Наступні п'ять кіл у цьому плані стали вирішальними: австралієць та німець проїхали декілька найшвидших кіл поспіль. Це дозволило Феттелю вийти на першу позицію після піт-стопу, а Ріккардо обігнав Боттаса з Ферстаппеном.

Позаду ж групи лідерів вдало зіграв Хемілтон. Британець протримався на трасі 48 кіл на гумі Ultrasoft, після чого повернувся на трасу позаду Карлоса Сайнса на сьомій позиції.

Феттель домінує

Після свого піт-стопу Феттель зумів легко відірватися від Райкконена. Досить скоро його перевага вже перевищувала 10 секунд, тому наприкінці дистанції він просто тримав достатній темп для перемоги.

Позаду ж Феттеля Райкконен втримав позаду Ріккардо, який був трохи швидше, проте на трасі в Монако обганяти він не міг.

Ситуацію в гонці ускладнила поява машини безпеки. Дженсон Баттон намагався обійти Паскаля Верляйна у Портьє, але відбувся контакт, після якого німець перевернувся та уткнувся у бар'єр перпендикулярно до траси. З гонщиком все було в порядку, а через пошкодження боліда також змушений був зійти Баттон.

Становищем на трасі скористався Ферстаппен, який перейшов на Ultrasoft та був позаду Боттаса на 5-му місці, та Перес, який був на 11-му місці позаду Вандорна. Але не всі гонщики подолали цей відрізок без проблем. Коли коловим дозволили повернути одне коло, то помилився Ерікссон та зійшов з гонки.

Міні-буревій на фініші

Після рестарту в першому повороті трохи помилився Ріккардо, який зачепив бар'єр, проте він втримався на третій позиції. Позаду ж австралійця та Боттаса намагався на свіжій гумі атакувати Ферстаппен, але траса не дозволяла йому зробити обгін.

А ось Пересу одразу вдалося обійти Вандорна та потрапити до Топ-10, а ось Стоффелю не пощастило ще більше - він опинився у відбійнику та зійшов. Мексиканець продовжив атакувати, але його спроба обгону Квята дорого коштувала обом: росіянин зійшов, а Серхіо поїхав на піт-стоп.

Феттель та Райкконен впевнено принесли дубль Ferrari, Ріккардо замкнув Топ-3, а Боттас все ж залишився попереду Ферстаппена.

Гонщик Шасі Двигун Кола Час Піти
1 germany Себастьян Феттель  Ferrari Ferrari 78 - 1
2 finland Кімі Райкконен  Ferrari Ferrari 78 3.145 1
3 australia Даніель Ріккардо  Red Bull TAG 78 3.745 1
4 finland Валттері Боттас  Mercedes Mercedes 78 5.517 1
5 netherlands Макс Ферстаппен  Red Bull TAG 78 6.199 2
6 spain Карлос Сайнс-мол.  Toro Rosso Renault 78 12.038 1
7 united_kingdom Льюіс Хемілтон  Mercedes Mercedes 78 15.801 1
8 france Ромен Грожан  Haas Ferrari 78 18.150 1
9 brazil Феліпе Масса  Williams Mercedes 78 19.445 2
10 denmark Кевін Магнуссен  Haas Ferrari 78 21.443 2
11 united_kingdom Джоліон Палмер  Renault Renault 78 22.737 1
12 france Естебан Окон  Force India Mercedes 78 23.725 3
13 mexico Серхіо Перес  Force India Mercedes 78 39.089 3
14 russia Данііл Квят  Toro Rosso Renault 71 1
15 canada Ленс Стролл  Williams Mercedes 71 3
belgium Стоффель Вандорн  McLaren Honda 66 1
sweden Маркус Ерікссон  Sauber Ferrari 63 1
united_kingdom Дженсон Баттон  McLaren Honda 57 2
germany Паскаль Верляйн  Sauber Ferrari 57 1
germany Ніко Хюлькенберг  Renault Renault 15

https://ua.motorsport.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ