Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Гранд-ліга Львова: нагороди знайшли переможців

На полях спорткомплексу «Електрон» (вул. Чупринки, 130) завершився перший чемпіонат Львова з міні-футболу, що проходив під егідою Асоціації футзалу Львівщини (президент Мирослав Хом’як) й відбувався за футзальними правилами. У суботу, 2 вересня, відбулися матчі останнього туру у Гранд-лізі Львова.

Центральним поєдинком останнього ігрового дня стало протистояння між «Здвигом» та «Альтернативою». Якщо на перших результат не давив, то другим треба було, як мінімум, не програти, щоб отримати бажані бронзові нагороди першості.

Як показала гра, незважаючи на відсутність турнірної мотивації, «Здвиг» показав себе краще й заслужено переміг. Вже у дебюті поєдинку завдяки голу Володимира Чорненького номінальні гості повели в рахунку, а до завершення першої 15-ти хвилинки зуміли відправити у ворота свого суперника ще два голи без відповіді.

З початком другого тайму малюнок гри на майданчику не змінився. «Альтернатива», намагаючись врятуватись, бігла всією командою вперед, а суперник ловив їх на контратаках.

І лише після того, як рахунок став 5:0 на користь «Здвигу», господарі почали показувати те, на що по-справжньому здатні. Не без допомоги п’ятого польового гравця, функції якого виконував Тарас Абрамчук, «Альтернативі» вдалося відіграти лише три голи.  

У підсумку 5:3 – «Здвиг» подарував команді «Євробуд-КМ» бронзові медалі, а «Альтернатива» в турнірній таблиці фінішувала на четвертому місці.

«Альтернатива» - «Здвиг» - 3:5 (0:3)

«Альтернатива»: Бей, Труш, Адам, Музика, Салюк, Шандра, Патуляк, Абрамчук, Тіматі, Миколюк

«Здвиг»: Загарчук, Чеботарь, Коробов, Майорчак, Ледневський, Новосад, Можейко, Ващишин, Коваль, Гірний, Чорненький, Бучак

Голи: Коваль, 23 (а/г), Патуляк, 25, Можейко, 28 (а/г) – Чорненький, 1, 17, 22, Ледневський, 7, Новосад, 15,

Попередження: Миколюк, 28

Арбітри: Р. Хомляк, А. Лютий (обидва Львів)

Справжньою окрасою останнього туру й чемпіонату загалом стало протистояння першої та другої команд - «Галицької Здоби» та «Фуджікури».

За попередні 15 матчів «пекарі» не втратили жодного очка, то ж у їхнього суперника була подвійна мотивація відібрати очки у чемпіона. Варто сказати, що матч повністю виправдав сподівання глядачів. У ньому були й красиві голи у виконанні обох команд, інтрига до завершення гри, червона картка й навіть автогол. Логічно, що завершилося свято футзалу бойовою нічиєю 3:3.

«Галицька Здоба» - «Фуджікура» - 3:3 (1:2)

«Галицька Здоба»: Морикишка, Возний, Котович, Мацик, Тригубець, Чекаленко, Яблонський, Цимбаляк, Хлюбко, Данилюк, Шафранський

«Фуджікура»: Гондецький, Мірзаєв, А. Задорожний, В. Когут, Танечник, Саприка, Пштир, Ковальчук, Лещишин, Вербний, Буцик

Голи: Шафранський, 6, Цимбаляк, 15, В. Когут, 26 (а/г) – В. Когут, 15, Пштир, 17, Паприка, 29

Попередження: Танечник, 30

Вилучення: Шафранський, 30

Арбітри: І. Вишиваний, А. Лютий (обидва Львів)

В останньому турі свою другу перемогу в чемпіонаті здобула «Гранд Галичина». Ігор Піх і компанія по всіх компонентах гри переважали свого суперника «Спільноту» й закономірно перемогли з рахунком 7:4.

«Гранд Галичина» - «Спільнота» - 7:4 (4:0)

«Гранд Галичина»: Піх, Паращин, Петраков, Жук, Вітвицький, Хом’як

«Спільнота»: Русецький, Кунтий, Миханишин, Ділай, Шокарев, Галаджун

Голи: Вітвицький, 2, Паращин, 10, Петраков, 10, 13, 27, Жук, 18, Хом’як, 28 – Шокарев, 18, Кунтий, 23, 29, Миханишин, 23, Ділай, 24

Попередження: Хом’як, 26 – Шокарев, 26, Ділай, 27

Вилучення: Ділай, 28 (друге попередження)

Ще в одному поєдинку ігрового дня «Нові імена» поступилися «ЛМІ Медик» із рахунком 5:7. Матч мав статус товариського, оскільки «медики» не зуміли назбирати на гру необхідну кількість людей, а відтак задіяли у ній не заявленого гравця. Товариський матч обидві команди провели у своє задоволення.  Незважаючи на перемогу ЛМІ «Медик», офіційно «Нові Імена» отримали технічну перемогу з рахунком 3:0.

«ЛМІ Медик» - «Нові імена» - 7:5 (1:1)

«ЛМІ Медик»: Коваль, Палиг, Бішко, Мичка, Іванишин, Кунтий

«Нові імена»: Власенко, Бутрин, Ільків, Нікітін, В. Великий, А. Великий, Гультяєв, Чернецький

Голи: Палиг, 10, 17, 21, Кунтий, 18, 24, 30, Коваль, 28 – Гультяєв, 8, 20, 28, В. Великий, 18, А. Великий, 29

Арбітри: А. Лютий, І. Вишиваний (обидва Львів)

Після завершення усіх матчів Гранд-ліги відбулося нагородження переможців та призерів чемпіонату. З рук Володимира Гримайла (перший віце-президент АФУ), Ігоря Матвійчука та Олега Верещинського (віце-президенти АФЛ), а також Петра Закалюжного (голова комітету з організації та проведення змагань АФЛ) команди отримали заслужені Кубки, грамоти та медалі. Індивідуальними нагородами були відзначені кращий воротар та бомбардир турніру. Кращим голкіпером став Роман Гондецький з «Фуджікури», а найбільше голів у ворота суперників забили одразу двоє гравців «Галицької Здоби» - Сергій Тригубець та Назар Цимбаляк. В активі обох футзалістів по 43 влучні удари.

Асоціація футзалу Львівщини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ