Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ганущин про конкурс мікропроектів-2017

"Цьогорічний конкурс мікропроектів мав низку особливостей та нововведень. Гранична вартість одного проекту була збільшена до 400 тис. грн", - повідомив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Зокрема, у своєму блозі на  Zaxid.net Олександр Ганущин написав таке:

"Цьогоріч  зареєстрували 1300 активних громад та ініціативних груп. Оцінювання проектів проводили незалежні експерти. Вже на сьогодні маємо складений рейтинг учасників та переліки потенційних переможців.

Нагадаю ще раз про умови. Цьогорічний конкурс мікропроектів мав низку особливостей та нововведень. Гранична вартість одного проекту була збільшена до 400 тис. грн. З них 50% - субвенція з обласного бюджету. До 45% – це кошти місцевого бюджету (сільського, міського, районного). А 5% - мінімальний обов’язковий небюджетний внесок конкурсанта.

Учасниками конкурсу могли бути: органи самоорганізації населення, громадські організації, благодійні фонди, ініціативні групи громадян, органи місцевого самоврядування (крім районних рад).

Також було розширено перелік пріоритетів – освітня галузь, ДНЗ, вуличне освітлення, Народні доми, заклади охорони здоров’я (вперше, акцент на обладнанні) та інші пріоритети (проекти, які не дублювалися з діючими обласними програмами).

Ще одна особливість – виключно онлайн-подача заявок. Проекти оцінювали незалежні експерти.

Вже на сьогодні маємо складений перелік потенційних переможців. Чому, власне, потенційних? Позаяк, тепер місцеві ради до 30 березня (включно) мають підтвердити рішеннями сесії свій бюджетний внесок. Його копію потрібно надіслати на адресу: [email protected]. Опісля, Конкурсна рада затвердить остаточні переліки переможців. Відтак, очікуємо стартувати з роботами на об’єктах, уже зі середини квітня. По коштах: спочатку мають бути використані внески громади, тоді спонсорів і меценатів, далі місцевого бюджету, по тому бюджету Львівської області.

Кілька слів і статистики про найбільш активні громади-конкурсанти. Найзручніше за одиницю виміру брати рівень району і міста обласного значення. Таких у Львівській області 20+9 відповідно. Цьогоріч потенційних переможців #Конкурсу_мікропроектів_2017 маємо 543 проекти. На інфографіці подано рейтинг потенційних переможців Конкурсу мікропроектів 2017 в розрізі районів.

1/1

Зазначу, що 38 проектів-переможці подані ОТГ. При цьому, картина найбільш активних громад порівняно з минулим роком змінилася, а це означає, що у нас іде нормальний змагальний процес. На інфографіках подано результати Конкурсу мікропроектів 2016 та 2017 років, їх порівняння. А також - таблицю в розрізі переможців Конкурсу мікропроектів 2017 за пріоритетах.

Після остаточного затвердження результатів, коли співфінансування з місцевих бюджетів буде підтверджено, ми ще раз зробимо кінцеві розрахунки і графіку. А поки що, посилено раджу потенційним переможцям стукатися до сільської, селищної, міської і районної ради за співфінансуванням.

Зацікавилися конкурсом? Потреба в ремонті дитячого садочку, Народного дому вже давно є нагальною? Тоді Вам сюди, завантажте умови конкурсу, дивіться презентацію, збирайтеся громадою і вперед. Новий конкурс вже незабаром, а ще слід скласти кошторис, переговорити з потенційними меценатами, зібрати внесок громади. Немає таких питань, які ми усі разом не змогли б подужати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ