Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Частина громади Львова назвала свого кандидата на гендиректора Львівської опери

Депутат від «Об'єднання «Самопоміч» Юлія Хомчин у коментарі для Гал-інфо повідомила, що 20 лютого у Львівській міській раді відбулась зустріч з п'ятьма кандидатами (із семи) на посаду гендиректора-художнього керівника Львівської опери.

За її словами, під час обговорень було прийнято рішення підтримати одного з кандидатів, а саме – Олександра Драгана.

Пропонуємо ознайомитись зі змістом листа:

Відкритий лист 
з приводу конкурсу на посаду генерального директора-художнього керівника Львівської національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької

У понеділок, 20 лютого, у сесійній залі Львівської міської ради відбулася зустріч представників громадськості, мистецьких організацій, медіа та артистів театру з кандидатами на посаду генерального директора-художнього керівника театру. Зустріч зібрала чимало зацікавлених, і мала відповідний резонанс у львівських ЗМІ.

Мета була простою – ознайомити громадськість з особами кандидатів, їх діяльністю, їх поглядами на проблеми театру та майбутніми планами його розвитку у разі обрання на посаду очільника театру.

Громада мала нагоду спілкуватись з п'ятьма претендентами — Олександром Драганом, Романом Ковальчуком, Олегом Петриком, Олегом Федиком та Орестом Щудло.

Василь Вовкун та Євген Лавренчук кожен з власної причини не були присутні на обговореннях.

Підсумовуючи насичену дискусію: усі усвідомлюють необхідність дієвих змін та впровадження нового підходу в адмініструванні театру – задля підняття його мистецького рівня та популяризації високого мистецтва в Україні і за її межами.

Зважаючи на результати публічних обговорень 20 лютого та почуте від кандидатів, воліємо висловити свою підтримку тому, кого вважаємо достойним обійняти таку відповідальну посаду, а саме – Олександру Драгану. Його професійний досвід, особливе поєднання персональних якостей і менеджерських навичок переконують нас, що він зміг би якісно змінити майбутнє Львівського театру опери та балету.

Вболіваємо за прозорість процесу обрання претендентів, і очікуємо від переможця конкурсу здійснення закладених програм в майбутньому.

Ініціативна група:
Артисти Львівського Національного театру опери та балету
Гресько Ігор, голова Профкому театру
Надюк Василь, артист оркестру
Гуран Юрій, артист оркестру
Судомляк Володимир, артист балету
Світлана Мончук, артист хору

Мистецька рада “Діалог”
Мистецьке об'єднання “Дзига”
Інститут актуального мистецтва
Мистецьке об’єднання НУРТ

Закликаємо тих, хто розділяє нашу точку зору, 
приєднуватися до цього відкритого листа у коментарях.

21.02.2017".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ