Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Громадська рада при Львівській ОДА обговорила план консультацій на 2014 рік

Сьогодні, 12 листопада, на засіданні Громадської ради при Львівській ОДА обговорили орієнтовний план проведення консультацій з громадськістю на 2014 рік у облдержадміністрації.

Отож, в проекті плану зазначено 35 заходів – круглі столи , обговорення, громадські слухання.Зокрема,йдеться про такі питання: Звіт про виконання обласного бюджету за 2013 рік ( орієнтовна дата проведення – у березні 2014 року), Програма поповнення бібліотечних фондів на 2014 рік (І квартал 2014 року), Про протидію торгівлі людьми на території Львівської області (І квартал 2014 року), створення національного природного парку «Чайковицький» та «Бойківщина» (червень 2014 року), Проект Програми організації рятування на водах Львівської області на 2015 рік (1 вересня – 1 жовтня 2014 року), Регіональна програма реконструкції житлових будинків (квартир) у Львівській області з метою забезпечення доступності для інвалідів, які проживають у них на 2015-2020 роки (ІІІ квартал 2014 року), Комплексна програма «Цукровий діабет» (протягом року), Проект обласного бюджету на 2015 рік (грудень 2014 року), Про тарифи на перевезення пасажирів та багажу автобусами, що працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньо-обласному сполученні (протягом року).

Отож, заступник директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЛОДА Марія Вагіла пояснила, в основному пункти плану стосуються розгляду проектів цільових програм облдержадміністрації, також є звіти головних розпорядників про виконання коштів. Проект плану, за її словами, буде затверджений до кінця року розпорядженням голови облдержадміністрації. Структурні підрозділи ОДА протягом 2014 року, орієнтуючись на цей документ, проводитимуть круглі столи, публічні громадські обговорення.

Далі члени громадської ради озвучували свої пропозиції щодо запропонованого проекту плану заходів. Зокрема, представник Козацького стрілецького братства Всеволод Іськів зазначив про те, що 1 травня 2015 року відзначатимемо соту річницю славетного бою на Маківці. Відтак, на його переконання, вартувало б обговорити хід підготовки відзначення цієї дати, бо про цей захід в проекті плану не йдеться.

Водночас інші члени громадської ради зауважували, що в орієнтовному документі звіти деяких структур можна було би об’єднати, бо їх забагато, натомість слід заслухати звіти казначейства, управління молоді та спорту, департаменту економіки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ