Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Громадське радіо" у Луганську не пропрацювало й тижня: бойовики заглушили його "Казачьим радио"

Луганські бойовики глушать сигнал "Громадського радіо". На тій самій частоті тепер мовить так зване "Казачье радио".

Про це повідомляє "Громадське радіо" з посиланням на місцеві форуми. 

Зазначається, що на частоті 101.8мГц, на якій Нацрада з питань теле- радіомовлення дала дозвіл працювати «Громадському радіо», віднедавна транслюються програми «Казачьего радио», що контролюється представниками «лнр».

Раніше воно мовило на частоті 101.1 МГц. Ліцензія на право використання цієї частоти у Луганську належить ДП «Новий Обрій», тут має транслюватися «Радіо П’ятниця» з Києва. А ліцензією на частоту 101.8 МГц володіє ДП «ТРО «Довіра», що має транслювати київське «Авторадіо Україна». Обидві радіостанції припинили мовлення в Луганську торік після захоплення міста бойовиками.

Інформацію підтверджують і учасники форуму на сайті forum.ukrtvr.org.

«Общественное радио из Широкого теперь принять на неподконтрольных Украине территориях не получится потому как «Казачье радио» из Луганска теперь на 101,8», — йдеться у повідомленні.

Втім, вчора слухачі у Широкому звітували, що «Громадське радіо» чути добре. Імовірно, потужності передавача, яким користуються в невизнаній республіці, вистачає на глушіння сигналу лише в межах Луганська. 

Нагадаємо, що "Громадське радіо" презентувало запуск мовлення на Луганщині рівно тиждень тому, 9 грудня. Запущено було 5 передавачів, які мовлять на таких частотах: 

м. Старобільськ — 90,2 МГц 

смт. Біловодськ — 92,6 МГц 

смт. Білолуцьк — 100,0 МГц 

смт. Зоринівка — 103,7 МГц 

с. Широкий — 101,8 МГц

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ