Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові протестували проти призначення Мигаля заступникогм голови Держгеокадастру

Сьогодні, 18 серпня о 10.00 біля будівлі Львівської ОДА громадські організації «Розвиток Громади», ГФ «Афганська сотня», ГФ «Рабів до раю не пускають», "Спілка соціального захисту бійців АТО і сімей загиблих", ГО «Народна самооборона Львівщини», ГО «Варта 1», ГО «Варта 700», ГО «Самооборона Львівського Євромайдану», ГО «Економічний бойкотний рух», ГО «Пріоритет права» та інші організують пікетування установи з вимогою скасувати призначення Мигаля Романа Степановича на посаду першого заступника Держгеокадастру у Львівській області.

Активісти зазначили, що діяльність начальника відділу Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у Пустомитівському районі Романа Мигаля перевіряла Служба безпеки України за ініціативою Львівської ОДА. За результатами розслідування було виявлено численні порушення у земельних питаннях. Зокрема 37 мешканців у селі Раковець Пустомитівського району впродовж п’яти років не можуть отримати державні акти на землю.

"Свого часу частині мешканців Раковця помилково видали державні земельні акти на промислових землях, де ведеться розробка піщаного кар’єру. Суд прийняв рішення надати людям земельні акти на інші ділянки: щоб і люди могли використовувати землю за призначенням, і кар’єр отримав можливість продовжити розробку промислових площ», – розповів голова Пустомитівської райдержадміністрації Володимир Говенко. - Проте, відділ Держгеокадастру у Пустомитівському районі дотепер не виконав рішення суду, а начальник цього відділу Роман Мигаль".

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ