Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадські організації хочуть створити групу економістів, яка б зайнялася підготовкою тарифів на водовідведення та водопостачання

Громадські організації ініціюють створення групи економістів, яка б зайнялася підготовкою тарифів на водовідведення та водопостачання. Про це йшлося сьогодні, 8 листопада, під час консультацій із громадськими організаціями щодо рішення «Про тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення».

Як зазначає голова Асоціації платників податків Теодор Дяків, у тарифі за водовідведення мешканці Львова платять не тільки за водовідведення, яке насправді спожите, але в структурі тарифу, який становить 1,84 грн і саме цих 0,60 грн за водовідведення є необґрунтованими, оскільки кошти, які б мали виділятися з  бюджету міста, або мали би платити бюджетні організації, на території яких йдуть дощові та каналізаційні стоки. Оскільки насправді населення споживає 55 млн куб. метрів, а платять за очистку 167 млн куб. м.
Як зазначив під проведення „круглого столу” голова Львівської міської спілки захисту прав громадян Сергій Компанієць, споживач води, тобто населення, є юридично ошуканим, бо послуги з очистки стоків у «Львівводоканалу» замовляє місто, а платити доводиться його жителям.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ