Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадські організації не можуть стояти осторонь криміногенної ситуації, яка зараз є в області та Україні, - Юлія Лукіна

До пікетувальників з „Антикримінального вибору” біля обласної прокуратури приєднались ЛОО  ГМ „Опора” та ВГО „Вперед Україна”. На транспарантах були написи „Бандитам – тюрми”, „Злодії мають сидіти в тюрмах”, „Міліція ловить – прокуратура відпускає”.
Пікетувальники заявляють: „До громадських приймалень організації „Антикримінальний вибір” звертається все більше людей та трудових колективів за захистом своїх порушених прав, люди стурбовані загостренням криміногенної ситуації, що проявляється серіями нових кривавих розбірок, нападами на політичних діячів, впровадженням безкарного розкрадання державної власності, зловживанням владою чиновниками, розгулом корупції. Ми розуміємо, що криміногенну спадщину, залишену кланово-олігархічним злочинним кучмістським режимом побороти не так просто, але вважаємо, що зроблено явно недостатньо. Ми вимагаємо реформування підрозділів МВС, реальних реформ судової системи та конкретних змін у діяльності прокуратури”.
„Сьогодні є дивним той факт, що всі кримінальні справи, які знаходяться в прокуратури, не розслідуються або ж закриваються за відсутністю складу злочину. Громадські організації, які зараз пікетують обласне управління прокуратури, не можуть стояти осторонь цієї криміногенної ситуації, що зараз є в області та в Україні”, – зазначила у коментарі „Гал-info” голова ЛОО „Всеукраїнська організація „Антикримінальний вибір” Юлія Лукіна під час пікетування прокуратури Львівської області.
За словами Юлії Лукіної, „зараз у громадські приймальні, зокрема „Антикримінальний вибір”, звертається велика кількість громадян, чиї права є порушеними. Факт порушення полягає в тому, що прокуратура не розслідує справи до кінця, або суд приймає справедливе рішення, а прокуратура відправляє цю справу на доопрацювання за фактом виникнення нових обставин. Це перш за все стосується підприємств. Такі організації, як ми, не можуть бути осторонь цих порушень з боку прокуратури. Ми вимагаємо дорозслідування тих кримінальних справ, які є вже забутими і покладеними на полиці”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ