Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Громади готові до перших виборів, питання за фінансуванням, - Мінрегіон

Вже 80 об’єднаних громад готові до проведення перших виборів, але питання щодо їхнього фінансування усе ще відкрите. Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, коментуючи результати моніторингу Мінрегіону щодо стану формування об’єднаних громад в Україні. Повідомила прес-служба Мінрегіону України.

На розгляді Центральної виборчої комісії знаходяться звернення від облдержадміністрацій щодо призначення перших виборів місцевих голів та депутатів у 80 об’єднаних територіальних громадах, до складу яких увійшли 400 колишніх місцевих рад.

 «За минулий тиждень ще сім об’єднаних громад завершили усі процедури формування, і тепер вже 80 ОТГ чекають на призначення перших виборів місцевих голів та депутатів. Але питання фінансування цих виборів до цього часу не вирішено. Уряд перерозподілив деякі видатки державного бюджету і виділив Центральній виборчій комісії майже 13 млн грн. Цих коштів вистачить на організацію та проведення виборів лише у 30-40 громадах. І, вважаю, що ці вибори вже треба призначати, а не чекати, доки будуть внесені зміни держбюджету щодо виділення усіх необхідних коштів – близько 80 млн грн. Громади об’єднуються щодня, чим підтверджують, що повірили реформу, тому і державні органи повинні надавати їм постійну підтримку і не затягувати з прийняттям рішень», - сказав В’ячеслав Негода.

Найбільше об’єднаних громад, які вже чекають на рішення ЦВК, у Дніпропетровській - 10, Чернігівській – 9, Полтавській – 8, Черкаській – 7, у Волинській та Херсонській – по 5 ОТГ.

Загалом, за результатами моніторингу Мінрегіону, станом на 26 травня, на фінальних стадіях формування знаходиться 160 об’єднаних громад: 80 ОТГ чекають на рішення ЦВК, облдержадміністрації готують звернення до ЦВК ще по 12 ОТГ, 47 ОТГ приймають остаточні рішення про об’єднання, 21 ОТГ чекають на висновок ОДА.

Як повідомлялося, раніше В’ячеслав Негода висловлював сподівання, що Парламент якнайшвидше схвалить зміни до держбюджету і передбачить кошти для перших місцевих виборів в ОТГ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ