Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Громади Малехова та Грибович чекають на Гройсмана, але без львівського сміття

Сьогодні, 27 січня, у Львові з візитом перебуває Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. У цей час у приміщенні Львівської ОДА має розпочатися нарада за участі сільських голів Грибович та Малехова, а також представників цих громад.
Фото з www.hromadske.lviv.ua.

Як стало відомо Гал-інфо, Володимир Гройсман мав зустрітися з мешканцями сіл Грибович та Малехова, але на територію скандально відомого Грибовицького полігону він не поїде.

Інформацію про те, що голови сіл приїхали на нараду з Прем’єром у Львівську ОДА Гал-інфо підтвердив сільський голова Грибовицької сільради Ігор Питель.

Як повідомив в коментарі Гал-інфо активіст, голова тимчасової комісії, депутат Жовківської районної ради  Ігор Муравський, громади сіл хотіли поспілкуватися з Прем’єр-міністром.

«Громада хотіла вислухати Гройсмана. Люди хотіли, щоб він побачив ситуацію на власні очі, щоб запропонував вирішення проблеми очистки інфільтратів. Йшлося про те, що поки в області не запрацюють сміттєпереробний завод Львову ще півроку треба буде десь складувати сміття», - сказав Ігор Муравський.

Він зазначив, що люди категорично проти, аби сміття зі Львова знову почали звозити на Грибовицьке сміттєзвалище.

«Дійсно, йшлося про те, щоб знову почати вивозити сміття на Грибовицьке сміттєзвалище, а потім розпочати рекультивацію, але громади проти цього. Тут просто нема куди вивозити сміття. Вивозити сміття під тріщину на схилі теж нема куди, адже знизу переповнені інфільтратні озера. Люди хотіли зустрітися з Гройсманом, щоб отримати державні гарантії щодо вирішення проблеми», - сказав Ігор Муравський.

Він нагадав, що влада області вже озвучила ділянки, де планують збудувати сміттєпереробні заводи. Також є інвестори, які готові ці заводи будувати.

«Люди говорять про те, щоб сміття, брикетоване і обгорнуте в плівку, почали вивозили саме на ті ділянки і вже починали його складувати там. Завод збудують за 1,5-2 роки. Але наразі, як мені відомо, ще не скрізь домовилися з громадами», - сказав він.

За словами Ігоря Муравського,  громадян цікавить процес рекультивації: «Мав бути конкурс на рекультивацію та дегазацію сміттєзвалища за іноземні кошти. Голова Львівської ОДА говорить, що від жовтня тисне на міського голову Львова, який фактично блокує цей процес, бо хоче робити це за бюджетні кошти і не хоче випускати з рук Грибовицьке сміттєзвалище».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ