Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадяни не покладають спроб розбестити стійких до корупції прикордонників

У прикордонному відомстві продовжуються цільові заходи, що спрямовані на боротьбу з корупційними проявами, в тому числі з недопущення спроб підкупу прикордонників. Лише за добу громадяни тричі намагалися «вирішити питання» пропонуючи охоронцям кордону неправомірну вигоду. Повідомили в Держприкордонслужбі.

Один з випадків був зафіксований учора в пункті пропуску «Бачівськ». Прямуючи в Україну водій, громадянин Молдови, порушив режимні заходи в пункті пропуску і аби уникнути відповідальності запропонував прикордонникам Сумського загону хабара. Однак на свою пропозицію чоловік отримав категоричну відмову, а до правоохоронних органів було направлене повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Також за минулу добу підкупити прикордонників спробували ще двоє іноземців, які перетинали державний кордон. Так, в пункті пропуску «Рава-Руська» від прикордонників Львівського загону 50 польськими злотими намагався «відкупитися» громадянин Польщі, а громадянин Молдови, який запропонував 20 доларів США, щоб потрапити в Україну, був затриманий прикордонниками Білгород-Дністровського загону в пункті пропуску «Розалівка». За даними фактами прикордонники проінформували представників Національної поліції.

Відмітимо, що загалом з початку року співробітники Держприкордонслужби зафіксували понад 140 випадків надання громадянами неправомірної вигоди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ