Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадяни України «експортують» цигарки до Польщі в тайниках

За добу в зоні діяльності Львівської митниці вилучено понад 5 тисяч пачок цигарок. При цьому у всіх випадках громадяни для переміщення товару використовували способи, що утруднюють його виявлення, тобто в автомобілях обладнували тайники. Прес-служба Львівської митниці.

 

Так, у міжнародному пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» (Львівщина) громадяни України та Республіки Польщі, виїжджаючи з України легковими автомобілями «Тойота Прадо», «БМВ» та «Мерседес Бенц», намагалися перетнути митний кордон, заявивши, що не мають товарів, обов’язкових для декларування. Однак під час митного контролю працівники митниці виявили приховані цигарки. У боксі поглибленого огляду виявилось, що в конструктивній порожнині паливного баку автомобіля «Мерседес Бенц» зроблено отвір, через який його «нафаршировано» 780 пачками цигарок «Classik». А водій «Тойоти Прадо» заховав сигарети у передніх та задніх сидіннях свого авто, вирішивши, що на кордоні про них краще «забути», і не згадав про це ані під час усного опитування, ані в декларації.

 

Аналогічний випадок стався з Громадянином Республіки Польщі на митному посту «Мостиська» Львівської митниці. Він їхав зі службової поїздки з України додому вантажним автомобілем «Івеко» з напівпричепом. У порожнині передньої подвійної стінки напівпричепа митники виявили цигарки «Classik».

 

За цими фактами складено протоколи про порушення митних правил. Цигарки на суму понад 25 тисячі грн. та автомобілі вартістю майже 515 тис. грн, які використано для приховування вантажу, вилучено.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ