Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Громадянин США потрапив під «кримінал» за пересилання в Україну вогнепальної зброї

У двох посилках зі США львівські митники виявили запчастини до вогнепальної зброї та набої до неї, – повідомила прес-служба Львівської митниці

В одному з підрозділів Львівської митниці під час митного контролю міжнародних поштових відправлень, а саме двох посилок, відправлених особою, що назвалась гр. США, в Україну (в Рівненську обл.), серед вкладень митники виявили гвинтівку «TRI STAR», частину рушниці (ствол із спусковим механізмом), ложе рушниці, які були загорнуті у брезент; 200 патронів із маркуванням на капсулі «С», загорнутих у фольгу. В іншій посилці були затвор до гвинтівки, магазин для патронів; металевий стрижень з трьома пазами завдовжки 30 см, скріплений з металевою частиною циліндричної форми, які були загорнуті у фольгу.

Ці предмети у митних деклараціях не задекларовані та були приховані серед інших речей.

Працівники Львівської митниці скерували запити для проведення експертних досліджень, за якими встановлено, що ствол з ствольною коробкою та ложе, затвор і магазин є складовими одного зразка вогнепальної нарізної зброї – мисливського карабіна «SAVAGE MARK II» CAL. 22L.R. (5,6 мм), придатного до стрільби.

200 шт. спортивно мисливських патронів кільцевого запалювання калібру 5,6 мм є боєприпасами до вогнепальної нарізної зброї, придатні для стрільби.

Металевий предмет є голчастим штиком до карабіна СКС (самозарядний карабін Сімонова) калібру 7,62 мм, є холодною зброєю.

Згідно з вимогами Всесвітньої Поштової Конвенції та відповідно до Постанови КМУ від 05.03.09 № 270 “Про затвердження Правил надання послуг поштового зв’язку”, у міжнародних поштових відправленнях (МПВ) заборонено пересилати вогнепальну зброю всіх видів і боєприпаси до неї, холодну зброю.

Тому проти громадянина США порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 201 КК України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ