Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Грошей на підвищення зарплати нардепам нема, - Гройсман

Уряд не встановлює заробітну плату народним депутатам України і не передбачатиме коштів на фінансування такого зростання у Державному бюджеті на 2017 рік. Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив в ефірі телеканалу ICTV у понеділок. Про це повідомив Урядовий портал

Відповідаючи на питання щодо ухвалення народними депутатами рішення про підвищення собі заробітної плати, Прем’єр-міністр підкреслив: "Уряд не встановлює заробітну плату депутатам. Депутати через постанову Парламенту самі собі встановлюють заробітні плати".

Голова Уряду пояснив, що під час розгляду проекту Закону "Про Державний бюджет України на 2017 рік" у першому читанні на пленарному засіданні 20 жовтня Парламент мав схвалити висновки і рекомендації до проекту бюджету і направити їх Уряду.

Комітет з питань бюджету, не провівши консультації із Урядом, вніс до цієї постанови "не просто рекомендації, а нову систему нарахування заробітної плати депутатам".

Володимир Гройсман переконаний, що внесення такої пропозиції у постанові було зроблено помилково та потребувало серйозних дискусій як з Урядом, так і всередині депутатських фракцій.

"Я переконаний у тому, що зараз абсолютно не на часі таке кардинальне збільшення заробітної плати для народних депутатів України. Відверто думаю, що я не один так вважаю: так вважає більшість українців", - зазначив він.

"У такий спосіб, у такому розмірі ми як Уряд не підтримаємо", - підкреслив Прем’єр-міністр.

Голова Уряду зауважив, що подібні рішення мають прийматися одночасно із внесенням змін до Державного бюджету. У проекті бюджету на 2017 рік, що був поданий Урядом до Парламенту, та у тому законопроекті, що був отриманий зворотно для опрацювання, "жодної копійки на підвищення заробітної плати депутатам немає", повідомив Володимир Гройсман.

Він зазначив, що відповідні положення постанови набирають чинності з 1 листопада 2016 року. За його словами, у Верховній Раді України ведеться робота над пошуком рішення виходу з ситуації.

"Сьогодні на те рішення, яке прийнято, немає грошей. Тому тут потрібно повертатися до діалогу, сідати розмовляти для того, щоб зробити правильні рішення, які би дали можливість чесним депутатам нормально виконувати свою роботу", - заявив Голова Уряду.

Разом з тим, Прем’єр-міністр наголосив, що підвищення заробітної плати для народних депутатів має відбуватися покроково та одночасно зі збільшенням їхньої відповідальності: "Якщо ти прийшов на засідання Парламенту, працюєш у комітетах, працюєш над законопроектами, береш учать у голосуваннях, ти можеш отримати заробітну плату. Якщо ти цього не робиш, у тебе мають бути серйозні відрахування - ти просто не отримуєш заробітну плату".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ