Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гроші Держбюджету, надані Львову на боротьбу з грипом, шукали два дні і таки знайшли

Гроші з Держбюджету, передбачені на боротьбу з епідемією грипу, надійшли на рахунки Головного управління охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації тільки вчора. Про це сьогодні, 18 листопада, під час прес-конференції сказав перший заступник голови Львівської обласної ради Роман Ілик.

   

«2 листопада Державне казначейство України спрямувало розпорядження про виділення коштів на боротьбу з епідемією. Головне управління охорони здоров’я ЛОДА отримало асигнування в розмірі майже 4 млн на заробітну плату та нарахування. Зазначені кошти надійшли на рахунки відкритих асигнувань другого рівня ГУОЗ ЛОДА вчора ввечері. Саме з цього часу ГУОЗ стало прямим розпорядником цих коштів і вестиме подальший їх розподіл по лікувальних закладах області», - розповів Роман Ілик.

 

 

Нагадаємо, що вчора мер Львова Андрій Садовий сказав, що кошти надійшли на рахунки ГУОЗ ЛОДА, але для міста виділені не були.

 

Також додамо, що сьогодні мінфін поширив інформацію про те, що кошти, виділені на подолання епідемії грипу у Львівській області, станом на 17.20 17 листопада є на рахунку відкритих асигнувань розпорядника II рівня Головного управління охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації. Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України, коментуючи інформацію щодо відсутності коштів на подолання епідемії грипу у деяких регіонах країни, зокрема у Львові.

Мінфін нагадав, що постановою Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2009 р. №1147 "Про фінансування невідкладних заходів, спрямованих на запобігання поширенню інфекційних захворювань серед населення" за рахунок коштів резервного фонду на зазначені заходи виділено 500 млн грн. Державне казначейство України відкрило асигнування Міністерству охорони здоров'я України в сумі 100 млн грн 30 жовтня 2009 р. та в сумі 400 млн грн 2 листопада 2009 р. Головний розпорядник коштів - Міністерство охорони здоров'я України - надав розподіл відкритих асигнувань від 2 листопада 2009 р. в сумі 50,8 млн грн для 9 областей, в яких було введено карантин, для придбання медикаментів, в тому числі Львівській області - в сумі 10,5 млн грн. Державним казначейством України зазначені асигнування спрямовано відповідно до цього розподілу 2 листопада 2009 р. о 19.19. Розпорядниками зазначених коштів було визначено управління охорони здоров'я обласних державних адміністрацій, зокрема у Львівській області - Головне управління охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації.

Крім того, 13 листопада 2009 р. Міністерство охорони здоров'я України надало розподіл відкритих асигнувань в сумі 67 млн 163,7 тис. грн, який було відправлено на території 13 листопада 2009 р. о 19.38, згідно якого частина коштів, що передбачена зазначеною постановою, спрямовувалася на оплату понаднормової праці лікарів та медичного персоналу в сумі 58 млн 606,8 тис. грн та на закупівлю масок в сумі 8 млн 556,9 тис. грн.

Зокрема, Головному управлінню охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації було спрямовано асигнування в сумі 3 млн 994,1 тис. грн на заробітну плату та нарахування.

За інформацією Головного управління Державного казначейства України у Львівській області станом на 17.20 17 листопада 2009 р. зазначені кошти є на рахунку відкритих асигнувань розпорядника II рівня Головного управління охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації. Подальший розподіл відкритих асигнувань для закладів охорони здоров'я Львівської області Головним управлінням охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації до органів Державного казначейства не надавався.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ