Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гроші на об'єкти Євро-2012 вже сьогодні надійдуть до Львова – Тимошенко

Уряд сьогодні на своєму засіданні врегулює усі питання для забезпечення фінансування інфраструктурних об’єктів у Львові в рамках підготовки до Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012». Про це Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко зазначила на екстреній нараді з керівництвом Львівщини, – повідомили в управління у зв'язках зі ЗМІ Секретаріату КМУ

 

Юлія Тимошенко зауважила, що вже сьогодні буде вирішено питання щодо направлення Держказначейством 41,7 млн. грн. коштів місцевого бюджету Львова для фінансування проекту стадіону міста. За словами Прем’єр-міністра, додатково на ці цілі сьогодні ж буде виділено 50 млн. грн. авансових коштів з Державного бюджету.

 

Крім того, на фінансування робіт зі зведення стадіону Львівського університету, який планується як тренувальна база, на 2009 рік передбачено 20 млн. грн., 5 млн. 266 тис. грн. з яких Уряд виділить сьогодні.

 

Юлія Тимошенко зазначила, що для того, щоб вже розпочати програму з фінансування будівництва комунальних доріг до Євро-2012, Уряд на позачерговому засіданні у понеділок перерахує 15,5 млн. грн. із запланованих 31 млн. грн., а крім того виділить 13 млн. грн. на підготовчі роботи з будівництва львівського аеропорту.

 

Прем’єр-міністр зауважила, що сьогодні також буде оформлено усю необхідну документацію щодо залучення підрядника для будівництва львівського аеропорту.

 

Глава Уряду зазначила, що ще одним нагальним питанням у підготовці Львова до Євро-2012 є питання управління будівництвом терміналу і всіх об’єктів, які пов’язані з львівським аеропортом. Юлія Тимошенко нагадала, що на минулому засіданні було прийнято рішення про створення спеціальної Дирекції будівництва, а сьогодні було вирішено, що ця дирекція буде підпорядковуватися Львівській ОДА: «Сьогодні така дирекція має бути створена».

 

«Якщо ми зараз не знімемо усі бюрократичні перешкоди, ми просто не підготуємося до Євро, неможливо буде підготуватися... Бюрократія не може зруйнувати підготовку до Євро-2012. Сьогодні гроші мусять піти», - наголосила Юлія Тимошенко.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ