Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Гройсман хоче "План Маршалла" для України

Прем’єр- міністр України Володимир Гройсман вважає за необхідне спільно з світовими партнерами сформувати план відновлення для України, що дозволить пришвидшити необхідні зміни. Про це він заявив під час Конференції високого рівня «Заохочення та скерування: Перезавантаження українських реформ» у Брюсселі, повідомив Урядовий портал.

Глава Уряду зазначив, що у 2014 році Європейський Союз і донори запропонували Україні "Маршал-план". У лютому 2015 року планувалася велика донорська конференція і велася підготовка плану відновлення для України.

Як тодішній Віце-прем’єр-міністр в Уряді Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка Володимир Гройсман спільно з європейськими колегами розробили покроковий план відновлення України. Він не був втілений, тому що запланована конференція не відбулася і не були прийняті очікувані рішення.

"Я вважаю, що до цього питання треба повернутися. Якщо є запитання, чим Україні можуть допомогти дружні світові, європейські партнери, - це чіткий план відновлення України. Це "План Маршалла", який ми можемо створити спільно, щоб спільними зусиллями пришвидшити трансформацію, зміни, відновити сектори, які є сьогодні враженими", - наголосив Володимир Гройсман.

За його словами, перебудова, переорієнтація, у тому числі економіки, має бути дуже швидкою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ