Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гройсман каже, що Львів може обійтись і без кредиту на вирішення сміттєвої кризи

Міністерство фінансів ще у вересні 2016 року погодило запит Львівської міської ради на отримання кредиту Європейського інвестиційного банку для вирішення проблеми зі сміттям та будівництва сміттєпереробного заводу. Про це сьогодні, 27 січня, під час брифінгу у Львові заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент Гал-інфо.

«Ще у вересні Міністерство фінансів підтвердило запит Львівської міськради, що Львів спроможний брати участь у цьому проекті. Сьогодні Європейський інвестиційний банк по Україна обрав 66 проектів. Далі треба місту працювати з Європейським інвестиційним банком, якщо вони хочуть взяти кредит і якщо вони хочуть фіналізувати цей проект. Але на сьогодні, наскільки я бачу параметри міського бюджету Львова, навіть без цих запозичень можна ефективно впоратись із цим питанням», - заявив Гройсман.

Нагадаємо, що Львівська міська рада очікує виділення 40 млн євро кредитних коштів Європейського інвестиційного банку на 25 років. Зокрема 30 млн євро мають використати на рекультивацію Грибовицього сміттєзвалища, а ще 10 млн євро піде на облаштування сміттєпереробного комплексу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ