Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гройсман проситиме голів ОДА взяти на себе сміттєву проблему Львова

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман звернувся до всіх обласних державних адміністрацій з проханням допомогти Львову у сміттєвій біді. Про це сьогодні, 20 червня, під час брифінгу у Львові розповіла в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, передає кореспондент Гал-інфо.

Вона розповіла, що завтра буде в Кабміні, але вже сьогодні поінформувала Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана про загрозливу ситуацію у Львові.

«Прем’єр-міністр розуміє, яка зараз ситуація. Він каже: «Львів’яни, ви не самі. Ми розуміємо, що є проблема». Прем’єр-міністр звернувся до голови Львівської ОДА з тим, щоб інші міста області могли взяти на себе більше сміття. Але більшість із них вже бере стільки, скільки може. Він буде звертатися до віце-прем’єр-міністра Зубка, щоб він зібрав усіх голів ОДА і попросив, аби інші області також брали на себе відповідальність», - сказала Уляна Супрун.

Водночас вона наголосила, що проблема сміття – це проблема не лише Львова, але й усієї країни.

«Львів не одне місто, яке має проблеми. Просто тут найгірша ситуація. За останні два місяці чотири області зіштовхнулися з такою бідою, окрім Львівської: Харківська, Київська, Чернігівська, Полтавська. Там були вже загорання на сміттєзвалищах. Це велика проблема, бо в Україні нема заводів з переробки сміття. Інші країни купують сміття, бо вони його переробляють. Якщо ми попрацюємо, то зможемо подолати цю проблему», - заявила Уляна Супрун.

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий сказав: «Я показав Уляні Супрун, у якому зараз критичному стані наші сміттєві майданчики. На сьогодні 37% - це переповнені майданчики і більша частина з них вже на межі критичної ситуації. Я би дуже просив, щоб вона завтра на засіданні уряду могла доповісти про цю ситуацію. Ми потребуємо негайних рішень, адже при сьогоднішній температурі ситуація стає критичною. Особливо це стосується малих дітей та людей старшого віку. Не дай Боже, почнуться інфекційні захворювання».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ