Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Група експертів перевіряє придатність ділянки у Яворівському районі під полігон ТПВ

Сьогодні представники виконавчих органів міської влади спільно з фахівцями попередньо оглянули земельну ділянку на території колишнього гірничо-хімічного підприємства «Сірка» у Яворівському районі, яку 27 січня було анонсовано виділити Львову для будівництва полігону і сміттєпереробного комплексу. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Впродовж наступних днів фахівці створеної науково-експертної групи Львівської міської ради вивчатимуть, чи ця ділянка відповідає усім нормативним вимогам, які передбачені для облаштування полігону та будівництва об’єктів поводження з ТПВ. Висновок комісії презентують публічно.

Як розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Сергій Бабак, у перший робочий день після оголошення можливості надання зазначеної ділянки під будівництво полігону і сміттєпереробного комплексу, вирішили виїхати на місце і оглянути цю ділянку.

«Ми виїхали попередньо подивитись на ділянку, оцінити її розташування та параметри, щоб зрозуміти, як працюватимемо далі. Бачимо, що на ділянці є великі будівлі, тому треба з’ясовувати, в якому вони стані і чиєї власності. Потрібно з’ясовувати, в якому стані сама земельна ділянка, адже на ній є багато бетонних перекриттів, що робить її нерівною. Вбачається, що ділянка навпроти краще підходить під будівництво полігону і за параметрами, і за розташуванням. Але там потрібно вимірювати, яка відстань до озера, до найближчого житлового будинку. Адже, щоб спроектувати полігон, потрібно дотримуватись державно-будівельних норм.

Щоб оцінити всі  параметри і зрозуміти, як ми будемо діяти далі, розпорядженням міського голови створена міська комісія з широким колом фахівців – екологи, проектанти, науковці. Після детального вивчення ділянки буде комплексний висновок, який публічно презентуємо», - розповів Сергій Бабак, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Як зауважив під час попереднього огляду ділянки доцент Національного лісотехнічного університету України, кандидат технічних наук, член комісії Юрій Зима, сама ділянка виглядає дуже проблематично, оскільки тут і великі будівлі, і бетонні конструкції. «Потрібно провести належний гідрогеологічний переріз та інші належні пошукові дослідження. Також обов’язково має бути проект оцінки впливу на навколишнє середовище того об‘єкту, який тут буде створений», - зауважив Юрій Зима.

Перший заступник голови правління ВАТ «Гірхімпром», член комісії Григорій Гелетій під час огляду ділянки наголосив, що є три необхідні умови, для того, щоб збудувати будь-який об’єкт. Це необхідність такого об’єкту, дотримання норм і громадські слухання. «Якщо не буде дотримано норм і усіх параметрів  – то ніхто нічого тут будувати не буде», - зазначив він. 

Нагадаємо, 27 січня за результатами позачергового засідання Львівської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було домовлено про виділення Львову земельної ділянки, площею 12,8 га на території колишнього гірничо-хімічного підприємства «Сірка» у Яворівському районі Львівської області для будівництва полігону ТПВ та сміттєпереробного комплексу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ