Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Група Льовочкіна дістала по руках, - Чорновіл

Народний депутат Тарас Чорновіл вважає, що за президентства Віктора Януковича відбувається занадто серйозний крен то в бік однієї, то в бік іншої групи впливу. Таку думку він висловив в інтерв'ю «Главкому».

«Повноцінної «гойдалки» насправді не відбувається. Відбувається дуже серйозний крен то в один, то в інший бік. При Кучмі Ахметова так сильно стримувати у впливах, гальмувати всі його проекти не ризикнули б. Сьогодні це можна. Група Фірташа при Кучмі не могла б перебувати настільки високо, завдаючи прямого збитку бюджету, доводячи економіку країни до краху, а нині вона це робити може», – сказав Чорновіл.

Отож, він вважає, що Янукович недостатньо контролює ситуацію в країні. «Для нього, на відміну від Кучми, вирішальним фактором у взаєминах із різними групами впливу було те, хто з них міг би забезпечити йому спокій, тишу і впевненість, що його не будуть зайвий раз турбувати через дрібниці. Ахметов цього забезпечити не міг, Клюєв подібних гарантій теж не надав, а Льовочкін зміг цього досягти, і тому отримав дуже великий карт-бланш», - сказав Чорновіл.

У той же час він вважає, що в оточенні Януковича існує певний баланс. «Якщо б ніяких балансів в оточенні Януковича не було, то, мабуть, Ахметов уже сьогодні не знайшов би собі місця в Україні, а Клюєва вже б зжерли, розправившись з ним, як до цього з Шуфричем та Сівковичем. Але виглядає так, що якісь коливання в балансах відбуваються. Таке враження, що група Льовочкіна, так би мовити, кулуарно дістала по руках, і сталося це через появу на сцені третього гравця – Іванющенка. Пояснити по-іншому, чому внаслідок описаного крену корабель не впав на один борт, просто неможливо», - зазначив Чорновіл.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ