Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Грузія хоче закупити зброю у США

Міністерство оборони Грузії має намір купити у США кулемети M-240 та автоматичні рушниці M4. Про це інформує Укрінформ.

«У рамках двостороннього військового співробітництва уряд Америки для підвищення обороноздатності Грузії щорічно виділятиме фінансову допомогу. Саме в рамках цієї допомоги відбувається придбання майна військового призначення», - наголосили у прес-службі міністерства оборони Грузії.

Закупівля зброї відбудеться в рамках переходу грузинської армії на стандарти НАТО та програми готовності оборони Грузії (GDRP), яка стартувала в поточному році. Точна кількість закуповуваної продукції не вказується.

Як наголошується, в травні 2017 року в Грузію вже доставили першу партію кулеметів M-240. Їх отримали військовослужбовці 43-го батальйону четвертої механізованої бригади.

Збройні сили Грузії вже декілька років переходять на новий тип озброєння, замінюючи американськими автоматами радянські «Калашникови».

Військове співробітництво Грузії і США перейшло на новий етап розвитку в 2016 році. У липні того року Грузію відвідав Держсекретар США Джонн Керрі, який разом з грузинським прем'єр-міністром Георгієм Квірікашвілі підписав меморандум «Про поглиблення співробітництва у сфері оборони та безпеки між Грузією і США».

Вже у березні 2017 року керівник Генштабу ЗС Грузії Володимир Чачибая в одному з інтерв'ю грузинським ЗМІ заявив, що США виділять Грузії від 60 до 70 мільйонів доларів у рамках меморандуму «Про поглиблення співробітництва у сфері оборони та безпеки між Грузією і США».

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ