Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Грузинська мрія" зберегла більшість у парламенті Грузії

Три депутата Гела Самхараули, Тамаз Джапарідзе і Гедеван Попхадзе відкололися від "Вільних демократів", завдяки чому правляча коаліція "Грузинська мрія" зберегла більшість у парламенті, - Європейська правда.

Правляча коаліція могла втратити необхідні для прийняття законів голоси, після того, як фракція, сформована десятьма депутатами від партії Іраклія Аласанія "Наша Грузія - вільні демократи" оголосила про відхід з "Грузинської мрії" і парламентської більшості

Якщо б три депутата Гела Самхараули, Тамаз Джапарідзе і Гедеван Попхадзе не відкололися від "Вільних демократів", у коаліції було б лише 73 мандата з 150.

Зокрема Гедеван Попхадзе у п'ятницю, 7 листопада, заявив, що вирішив залишити фракцію "Грузинська мрія-вільні демократи".

"Я прийняв рішення залишитися в більшості і залишити фракцію "Вільні демократи". Підкреслюю, що "Вільні демократи" є моїми друзями. Вони дуже хороші і гідні люди, і хочу побажати їм удачі, в тому числі і Іраклію Аласанія, людині, яку вважаю дуже цінною фігурою для грузинської політики. Тим не менш, я думаю, що моє місце - в більшості", - заявив Попхадзе.

Нагадаємо, раніше Європейська правда повідомляла, що грузинський уряд втратив більшість в парламенті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ