Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Грибовицьке сміттєзвалище продовжує диміти

Спецоперація на Грибовицькому сміттєзвалищі. що біля Львова, триває. Як повідомили в ГУ ДСНС України у Львівській області, станом на 07.00 год. 10 червня пожежа локалізована, спостерігається приблизно 30 окремих осередків диму, що виходить із середини сміттєзвалища на загальній площею 400 кв. м. Йдеться про територію, що на схилі сміттєзвалища, які недоступна для пожежників. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Відкритого вогню нема, є місцями дим. Літаки готові до роботи, але не сприятливі погодні умови. Зараз починає роботу додаткова техніка, починаємо загортати», - розповів Віктор Іваніцький, начальник управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР.

З метою недопущення виникнення горіння сміття на дальньому схилі, силами ЛКП “Збиранка” (7 осіб та 4 бульдозери, 1 екскаватор, 1 самоскид) вчора проводилися роботи щодо засипання схилу ґрунтом. Станом на 22.00 год. 9 червня завезено 224 куб. м глини і сплановано територію на площі 4 900 м.кв.

Водночас проводилися пошукові роботи, пересипано 420 м.куб сміття ТОВ “Онур”, однак тіло працівника ЛКП "Збиранка" досі не знайшли.

Також вчора для виположення схилу сміттєзвалища з 10.00.год. була залучена авіація ДСНС України (2 літаки АН-32П). Літаками здійснено 27 скидів води (216 тонн).

Проводилось гасіння окремих осередків пожежі на загальній території близько 0,15 га (1500 м.кв.). Ліквідовано загорання окремих осередків на ділянці площею 1100 м/кв. До гасіння пожежі було залучено 12 одиниць техніки, 56 осіб, 2 літаки АН-32П  та 14 членів екіпажу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ