Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гриневич: Ми готові до нового навчального року

Вітчизняна система освіти готова до старту нового навчального року.

Про це в ефірі "112 Україна" заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, передає Цензор.НЕТ.

"Ми готові до нового навчального року ... Протягом літа ми працювали над оновленням програм початкової школи, тому що в початковій школі багато теоретичної інформації, яка не відповідає віковим особливостям дітей. Ця школа (початкова. - Ред.) навчає дітей у такий же спосіб, як у старшій школі", - підкреслила міністр.

За словами Гриневич, нинішні тенденції свідчать про зниження інтересу дітей до навчання.

"Зараз є тенденція, коли діти втрачають інтерес до навчання в 3-4 класі через неправильну організацію навчального процесу в початковій школі. Ми на відкритій платформі "Ера" протягом двох місяців зробили перегляд програм, із залученням практиків, науковців, всіх, хто був зацікавлений, безпрецедентна активність була близько 4 тис. авторів. Ці програми стануть більш дружніми до дитини з одного боку, а головне, що ми зможемо досягти якісніших результатів у початковій школі, при цьому зберегти здоров'я дітей", - заявила вона.

Говорячи про перспективи впровадження 12-річної освіти, міністр нагадала, що законопроект, який передбачає таке нововведення, зараз у парламенті.

"Ми презентували концепцію нової школи. Вона обговорюватиметься на серпневих конференціях педагогів. Є проект закону про освіту в парламенті, який чекає свого розгляду і голосування. З того проекту основне - це додатковий дванадцятий рік навчання ... Основна різниця дванадцятого року в нових очікуваних результатах і підходах ... Нова школа повинна бути орієнтована не на відтворення суми знань, а на формування компетенцій (сформувати випускника як особистість, патріота і інноватора)", - заявила Гриневич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ