Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Грицак: Деяких заручників бойовики по вісім разів "розстрілювали"

У СБУ сподіваються, що бойовики не будуть вдаватись до розстрілів українських заручників, а подібні заяви можуть бути психологічним тиском. Про це заявив голова СБУ Василь Грицак на брифінгу у вівторок.

"Я не відкрию таємницю, коли розповім, що деяких наших заручників, яких ми потім звільнили, по вісім разів "розстрілювали", виводили на розстріл. Оприлюднювалось відео відповідне", - нагадав Грицак.

"Тому я не хочу вірити в те, що представниками "днр/лнр" будуть вчинені такі дії (розстріл заручників – ред.). Оскільки, перше, у значній кількості випадків ми знаємо про навіть місця тримання наших бійців, маємо багато свідчень тих, хто з ними сидів, наприклад, як вони кажуть, "на избушке" (колишнє управління СБУ), або в інших місцях, і за ці речі доведеться відповідати", - попередив Грицак.

За його словами, СБУ провадить кілька кримінальних справ через подібні випадки.

"Якщо ми знаємо, що Моторола розстріляв одного з наших бійців, то це пішло "в плюс" до кримінального провадження, яке ведеться СБУ щодо нього", - розповів Грицак.

Як відомо, раніше ЗМІ писали, що бойовики можуть вдатись до розстрілу українських заручників.

Представниця президента з урегулювання конфлікту на Сході Ірина Геращенко також заявляла, що бойовики погрожують розстрілами українським в'язням.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ