Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Грицак допускає, що на другу річницю Революції гідності можливі спроби дестабілізації

Глава СБУ Василь Грицак допускає, що на другу річницю Революції гідності в Україні можливі спроби дестабілізувати ситуацію. Про це він заявив в інтерв’ю «5 каналу».

За його словами, при цьому СБУ не має даних про серйозну загрозу стабільності в Україні. 

«Це друга річниця Майдану, Революції гідності. Я переконаний, деякі будуть робити спроби, щоб дестабілізувати ситуацію всередині країни. На це накладається ще політична криза, яка пов'язана зі звітом уряду 16 лютого», – зазначив Грицак.

21 листопада 2013 року в Україні почалися акції протесту, відомі як Євромайдан, які також згодом назвали Революцією гідності.

Усього, за даними Генпрокуратури, під час Майдану постраждали понад 2 тисячі людей, 104 з них загинули. Найбільше активістів загинули в лютому 2014 року. Тоді під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

За даними прокуратури, розслідується близько 2000 злочинів, скоєних під час Майдану, проте обвинувальних вироків у цих провадженнях ще немає.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ