Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гриценко: Резолюція Євромайдану має містити лише один пункт – вимогу до президента підписати угоду про асоціацію

Євромайдани можуть зникнути і перетворитися на маргінальний "міжсобойчик" опозиції, якщо там і надалі буде присутня партійна символіка. Про це в ефірі Громадського телебачення заявив нардеп Анатолій Гриценко.

Ключовою вимогою на євромайданах для того, щоб вони продовжилися є прибрати партійні прапори.

"Зранку 25 листопада на євромайдані на Європейській площі було море прапорів – Свободи і Батьківщини, декілька з УДАРу. Так не можна. Майдан – європейський. Коли люди бачать партійні прапори, чують "парламентські, президентські вибори, довибори", заклики, які зводяться до переобрання парламенту, формування нового уряду, - вони розуміють, що це пов’язано з якимось іншим святом", - зазначив Гриценко.

"В чому є небезпека – дуже б не хотілося, щоб цей Майдан втратив найголовніше - довіру людей і тим самим маргіналізувався до такого собі міжсобойчика опозиції і не дай боже, перетворится на те, що лишилося від табору на підтримку Юлії Тимошенко під Печерським судом", - додав він.

"Цього не можна допустити, бо люди після зневіри вперше за 9 років піднялися",- підсумував Гриценко.

При цьому, говорячи про Резолюцію, яку було ухвалено на Народному Віче, він заявив: "Це хащі".

"Вона має бути дуже короткою, і по суті мала б містити лише один ключовий пункт – вимогу до президента Януковича підписати угоду про асоціацію, і не коли-небудь, а саме у Вільнюсі 28-29 листопада", -  зазначив Гриценко. 

"Я не голосував за цю Резолюцію.  Я не голосуватиму за документ, який неможливо виконати", - зазначив він і пояснив, що Резолюція містить  пункт "вимагати проведення позачергового засідання ВР 27 листопада".

"Юристи знають – щоб провести це засідання, значить не пізніше, ніж 24-го (неділя, день проведення Народного Віче) у газеті "Голос України" має бути оприлюднене рішення голови ВР. Але до того ще треба зібрати 150 підписів і сформувати порядок денний. Але всього цього зроблено не було", - пояснив Гриценко. 

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ