Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Губернатор Львівщини Костюк пересяде на маршрутку

Сьогодні, 12 січня, під час брифінгу голова Львівської ОДА Михайло Костюк заявив, що через транспортний колапс в місті він вимушений втрутитися у ситуацію і зазначив, що не хотів би, щоб це втручання для міської влади було надто агресивним.

«Я побачив ці неузгодженості вже 5 січня,тоді ж я зробив зауваження місту про те, що ми повинні шукати вихід з положення, переглядати схему», - розповів журналістам Костюк.

За його словами, представники міністерства транспорту приїхали сьогодні, 11 січня, на нараду на його запрошення для того, щоб допомогти в питаннях законодавчого регулювання, нормативної документації нової схеми руху і для того, щоб така ситуація не повторилася у інших містах.

Відповідаючи на запитання, чи їздив він у львівських маршрутках, голова заявив: «Я в маршрутці не їздив, я бачив, що на місцях зупинок багато людей. Я отримав більше як 10 звернень по телефону від громадян, до мене звернулися й представники медіа з повідомленням про те, що багато дзвінків від громадян з вимогою втрутитися. От і втрутилися».

Він також пообіцяв, що з вівторка, 17 січня, особисто проінспектує львівські маршрутки.

«Робоча група, яку створили сьогодні за підсумками наради, знає, що на рівні Львівської ОДА після вівторка, коли будуть заслухані перші доповіді з цього питання, ми зробимо тестові поїздки в маршрутках. Не хотілося б занадто агресивно допомагати місту впорядковувати свої питання. Має бути порядок у всьому», - заявив Михайло Костюк.

На прохання Гал-інфо Михайло Костюк уточнив, хто саме братиме участь у тестових поїздках: «Усі! Я думаю, що й голова, в тому числі. Нічого страшного немає, поїздимо у маршрутках. Мені вже й родичі мої розказували про те, що є питання непередбачуваних пересадок. Ці питання мали б вирішитися за рахунок одного наскрізного документу. Тут є недопрацювання».

Нагадаємо, що сьогодні, 12 січня, у Львівській ОДА відбулася нарада за участі голови Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті Євгена Пронченка, директора департаменту автомобільного транспорту Міністерства інфраструктури Дмитра Пєтухова, голови Львівської ОДА Михайла Костюка, першого заступника міського голови Львова Олега Синютки, першого заступника голови Львівської облради Петра Колодія, начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Миколи Жука та інших.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ