Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ГУБОЗ спільно з ФБР викрили злочинне угруповання, яке «заробляло» на охочих виїхати до Америки

Працівниками Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю спільно з Дипломатичною службою безпеки США, ФБР в Україні та Сполучених Штатах одночасно провели спільну скоординовану операцію. У ході її проведення, припинено діяльність транснаціонального злочинного угруповання, учасники якого займались підробленням документів та незаконним переправленням осіб через державний кордон України до США. Про це повідомила прес-служба ГУБОЗ МВС України.

До складу угруповання в США входили майже 20 громадян цієї країни, які є вихідцями з країн СНД, а на території України - п’ять українців.

Працюючи під прикриттям, працівники ФБР та ГУБОЗу встановили, що члени угруповання забезпечували охочих потрапити до Штатів офіційними документами, шляхом їх підробки. Це надавало змогу українцям потрапити на територію Сполучених Штатів Америки за офіційними візами, по закінченню яких, вони там і залишались.

За такі послуги зловмисники отримували з кожної особи 12 тисяч доларів США. На сьогодні вже встановлено понад 40 осіб, які протягом цього року виїхали до США за чітко розробленою злочинною схемою.

На підставі зібраних матеріалів Слідчим управлінням ГУМВС України в м. Києві була порушена кримінальна справа за ознаками злочинів, передбачених статтями 190 (Шахрайство) та 358 (Підроблення документів групою осіб) Кримінального Кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ