Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події

Хакери Anonymous оголосили "ІД" масштабну війну через теракти у Парижі

Хакери Anonymous записали відеозвернення, у якому вони оголошують війну проти "Ісламської держави" у зв'язку із серією кривавих терактів у Парижі. Відповідне звернення було оприлюднене на YouTube-каналі Anonymous Chambery, пише ТСН із посиланням на The Telegraph.

 На відео людина у характерній для цієї спільноти масці французькою мовою попереджає бойовиків "ІД" про наслідки, які очікують їх невдовзі.  

"Ви повинні знати, що ми знайдемо вас, і ми не дозволимо вам сховатися. Ми почнемо найбільшу операцію проти вас, яка коли-небудь була. Очікуйте масові кібератаки. Війна оголошена", - заявив хакер. 

"Французький народ сильніший, ніж ви, і вийде з цього злодіяння сильнішим", - наголошується у відеозверненні.

Нагадаємо, пізно ввечері 13 листопада в столиці Франції терористи вчинили криваву атаку у шести місцях, вбивши щонайменше 127 осіб. Вибухові пристрої спрацювали поблизу стадіону "Стад де Франс", де відбувався товариський матч між збірними Франції та Німеччини. Там пролунали три вибухи.

Одночасно з вибухами на стадіонітерористи взяли в заручники відвідувачів в концертному залі Bataclan, де відбувався концерт американського рок-гурту The Eagles of Death Metal. За деякими даними, в залі перебували до 1,5 тисячі осіб. Велику кількість глядачів терористи захопили в заручники, а потім почали розстрілювати всіх, кого бачили. Кілька людей розстріляли відвідувачів ресторану "Маленька Камбоджа", який розташований неподалік редакції сатиричного журналу Charlie Ebdo, який зазнав нападу терористів "Аль-Каїди" в січні.

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава" . "Це вендета за Сирію. Це 11 вересня Франції", — цитує заяву терористів італійський інформаційний телеканал Sky. Президент ФранціїФрансуа Олланд оголосив в країні трьохденний траур за загиблими. Однак спецоперація проти "Ісламської держави" не припинятиметься. Наразі відомо, щоамериканські військові вбили лідера ісламістів у Лівії.
 

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ